Novi Sad uskoro dobija još vatrogasaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2021, 19:53

Novi Sad uskoro dobija još vatrogasaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za prijem 300 polaznika osnovne obuke za pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica, odnosno za vatrogasce-spasioce. Za Vatrogasno-spasilačku brigadu u Novom Sadu planiran je prijem 19 vatrogasaca-spasilaca.

Biti vatrogasac spasilac znači biti heroj. Spasavati ljudske živote nema cenu, a ono što svaki vatrogasac poseduje pored staloženosti i hrabrosti, jeste i humanost.

Konkurs za osnovnu obuku za zainteresovane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mladiće i devojke starosti od 19 do 30 godina za posao vatrogasca-spasioca raspisalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a rok za podnošenja konkursne dokumentacije je 25. maj.

"Jedan od uslova je da je kandidat državljanin Republike Srbije, zatim da ima prebivalište najmanje godinu dana na teritoriji organizacione jedinice koja raspisuje konkurs, da nema manje od 19 i više od 30 godine na dan zaključenja konkursa. Zatim, da ima najmanje srednju stručnu spremu, da ne postoji bezbednosni, odnosno problemi zasnivanja radnog odnosa sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, da kandidat ima položenu nacionalnu C kategoriju za upravljanje motornim vozilima", kaže Stojan Milovac, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad.

Zainteresovani kandidati više informacija mogu pronaći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i na sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.