Novi Sad prodaje parcelu u Radničkoj ulici, nadaju se kupcu iz Amerike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 15:09

Novi Sad prodaje parcelu u Radničkoj ulici, nadaju se kupcu iz Amerike

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada oglasila je prodaju parcele u Radničkoj ulici, a početna cena za 6.495 kvadrata placa je 933 miliona dinara (933.039.225 dinara).

Na ovoj lokaciji u centralnoj zoni grada, predviđa se izgradnja poslovnog objekta, a nadležni se nadaju da će se na javni poziv javiti i jedna velika američka IT kompanija koja se zainteresovala za lokaciju.

Prodaja ovog zemljišta je inače oglašena pre oko mesec dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za vreme vanrednog stanja jer je pre tog perioda pripremljena dokumentacija za javni oglas.

Međutim, različiti investitori su se u međuvremenu javljali nadležnima u Novom Sadu i zamolili da se produži period trajanja oglasa, pa je rok za prijavu potencijalnih investitora pomeren do 8. juna.

Članica Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Novog Sada Mira Radenović kaže za Tanjug da će se već sledećeg dana nakon okončanja roka za prijavljivanje, 9. juna održati javna licitacija.

"To je izuzetno atraktivna lokacija što se vidi i po samoj početnoj ceni a lokacija predstavlja raritet u Novom Sadu jer je blizu centra grada, fakulteta ali i Sportsko-poslovnog centra SPENS", kaže Radenović.

Planskom dokumentacijom na ovoj lokaciji je predviđeno da se gradi opšti gradski centar, odnosno poslovni objekat, a investitori koji su se javljali i koji su zainteresovani za ovu lokaciju su mahom IT kompanije.

"Ono što se mi nadamo kao Grad jeste da će jedna velika američka IT kompanija kupiti ovaj lokalitet i tu sagraditi poslovni centar koji će biti centar njihovog poslovanja i zapošljavati ozbiljne stručnjake u IT industriji, gejmerskoj industriji, i na taj način podići privredu Novog Sada", rekla je Radenovićeva.

Objašnjava da je reč o lokalitetu koji je 20 godina bio potpuno zapušteni deo grada a nalazi se u samom centralnom delu Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.