Novi Sad najugroženiji od svih gradova u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2020, 09:18

Novi Sad najugroženiji od svih gradova u Vojvodini

Trenutna situacija u Novom Sadu ukazuje da je Novi Sad najugroženiji od svih gradova u Vojvodini, izjavila je za RTV pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić. 

"Još uvek ima veliki broj obolelih, mada taj broj pokazuje neki plato jer su ljudi već shvatili da je potrebno pridržavati se svih mera prevencije", izjavila je dr Bojanić.

Ovog momenta imamo 310 pacijenata koji se leče u Kliničkom centru Vojvodine i 37 u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od toga je 193 građana Novog Sada iz prigradskih naselja.

"Ono što svakako pomaže je pridržavanje mera prevencije, ali i mere koje je Grad Novi Sad preduzeo, poput zatvaranja teretana, bazena, stopiranja slavlja i žurki po lokalima", istakla je ona.

Dr Bojanić je napomenula da Pančevo ima specifičnu situaciju zbog blizine Beograda, gde je veliki broj novozaraženih, što se preliva prema Pančevu. U ostalim gradovima Vojvodine situacija je pod kontrolom, stabilizuje se odnos između primljenih pacijenata, novozaraženih i otpuštenih.

Dr Bojanić je istakla da Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo ima pokrajinsku sanitarnu inspekciju i da je pre dva dana izvršen vanredni nadzor primene protivepidemijskih mera u Novom Sadu,

"Kontrolisali su 40 objekata, kafića, prodavnica i tržnih centara, i posle završenog posla biće podneto 15 prekršajnih prijava protiv pravnih subjekata, uglavnom zbog nenošenja maski i nepoštovanja socijalne distance", zaključila je ona u izjavi za RTV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.