Novi Sad na konferenciji Godina evropskog kulturnog nasleđa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad na konferenciji "Godina evropskog kulturnog nasleđa"

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić borave u Firenci gde učestvuju na prvoj konferenciji gradova koji su bili ili će biti evropske prestonice kulture, pod nazivom "Godina evropskog kulturnog nasleđa". 

Prva konferencija održava se od 5. do 7. novembra u italijanskom gradu, a učesnici, predstavnici gradova, zajedno razmatraju teme iz oblasti kulture, ali i uloge i uticaja kulture na turizam, privredu, ekonomiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Moto konferencije je "Jedinstveni u različitosti" i ovo je prilika da se potpišu povelje o zaštiti kulturnog nasleđa, negovanju kulture različitosti i dizanju svesti da je kulturna baština važan faktor u napretku ekonomije i poboljšanju uslova življenja građana.

Dobijanjem titule Evropske prestonice kulture, Novi Sad se našao u krugu 40 evropskih gradova koji se prepoznaju po visokom stepenu negovanja kulture i koji su u prethodnom periodu nosili ovu prestižnu titulu. Prva evropska prestonica kulture bila je Atina 1985. godine, a zatim slede gradovi kao što je Firenca, Pariz, Madrid, Berlin i drugi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.