Novi Sad - grad festivala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2015, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad - grad festivala

Početak leta rezervisan je za festivale, barem kada je reč o našem Novom Sadu, ali stiče se utisak da se ta festivalska atmosfera širi i na celu pokrajinu. Mnoštvo manifestacija obeležilo je i ove godine maj, jun i juli.

Kraj pozorišne sezone idealno je vreme za preispitivanje teatarske produkcije, a odgovore na ta pitanja svakako nude pozorišni festivali uglavnom koncipirani krajem maja i tokom juna. Ni ove godine nije nedostajalo muzičkih i filmskih festivala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Iako se stiče utisak da su Exit i Sterijino pozorje najpoznatiji novosadski festivali, veliku posećenost ove godine beleže i svi oni koji su bili zabavnog karaktera. Prava gužva nastajala je tokom vikenda kada bi u centru grada muzički festivali bojili letnje noći, a sa druge strane pozorišne sale bile pune kako bogatim sadržajem tako i posetiocima.

Bogata festivalska ponuda dovodila je do toga da ste tokom samo jednog vikenda u junu mogli da birate da li ćete posetiti Internacionalni festival alternativnog i novog teatra ili Šekspir festival ili ćete otići na festival vina Interfest.

Često je dolazilo i do preklapanja programa dva festivala od kojih jedan ima višedenijsku tradiciju, dok oni „mlađi" atraktivnim programom pokušavaju da oforme svoju publiku. Organizatori kažu da nema „krađe" publike, ali da ipak takav program može dovesti do prezasićenosti zainteresovanih.

Iako Turistička organizacija Novog Sada promoviše Novi Sad kao festivalski grad, za sada još uvek ne postoji strateški plan kulturnih dešavanja tokom godine, a gradske i pokrajinske vlasti, koje uglavnom finansiraju festivale, kažu da nemaju ingerenciju nad tim manifestacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.