Novi Sad dobio vodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2011, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad dobio vodu

NOVI SAD -

Zbog radova u Pogonu za preradu i distribuciju vode na Sunčanom keju u Novom Sadu, najveći deo grada i prigradskih naselja ostao je danas bez vode, a, kako su saopštili iz novosadskog "Vodovoda", stabilizovanje snabdevanja počelo je u večernjim satima i do sada je većina delova grada trebalo da dobije vodu.

Radovi na trafo stanici u tom pogonu završeni su oko 18 časova, a oko 20 časova je počela distribucija vode za Bačku stranu.

U periodu do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 20 časova, zbog isključenja električne energije, bačka strana grada snabdevala se vodom isključivo iz rezevoara, dok je sremski deo bio potpuno bez vode, osim instituta u Sremskoj Kamenici. Sremska strana grada će dobiti vodu nekoliko sati nakon bačke.

Na bačkoj strani je u sistemu bilo svega 200 do 300 litara vode u sekundi, što je četiri puta manje nego obično, tako da je pritisak u mreži bio nizak i zato najveći deo grada i prigradskih naselja nije imao vodu.

Cisterne s pitkom vodom bile su postavljene ispred Urgentnog centra, Dečje bolnice i Odeljenja za dijalizu Kliničkog centra Vojvodine, porodilišta "Betanije", u centru Sremske Kamenice i Sremskih Karlovaca i na drugim mestima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radovi završeni, voda stiže

Izvor: Radio 021, 22.Jun.2011, 00:05

Novosadski vodovodni sistem se lagano puni vodom, a većina delova grada bi trebalo da dobije vodu u narednim minutima.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.