Novi Sad dobija muzej posvećen Đorđu Balaševiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 17:22

Novi Sad dobija muzej posvećen Đorđu Balaševiću

Novi Sad će dobiti muzej posvećen Đorđu Balaševiću. Ideja je potekla iz zavoda za urbanizam i Fondacije Balašević, a sprovodiće je gradska uprava za kulturu. Na taj način, zainteresovani će moći da upoznaju njegovo stvaralaštvo iz druge perspektive.

U sklopu Univerzitetskog parka planira se gradnja muzeja posvećenom preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću. Muzej će biti na prostoru od 500 kvadratnih metara. imaće galerijski prostor, multimedijalnu i memorijalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << salu kao i druge prostorije.

Fanovi Balaševića, u ovom kutku, moći će da uživaju uz njegove pesme, saznaju nešto više o njegovim počecima u muzičkoj karijeri i šta mu je bila inspiracija na tom putu.

Muzej Đorđa Balaševića privlačiće i znatiželjne turiste. A, osim muzeja, u parku će se planirati i otvoreni paviljoni za letnju nastavu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.