Novi Sad: Pregledi za lekarska uverenja za škole i fakultete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2015, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Pregledi za lekarska uverenja za škole i fakultete

U Domu zdravlja "Novi Sad" mogu se uraditi pregledi za lekarska uverenja potrebna za upis u srednje škole i na fakultete. Pregledi se obavljaju u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika u ambulanti "Liman" (Bulevar cara Lazara 77) na drugom spratu, soba 237.

Za izdavanje uverenja potrebno je poneti i izveštaj o zdravstvenom stanju od izabranog pedijatra, odnosno drugu medicinsku dokumentaciju koju mladi poseduju, kao i dokument sa slikom (đačka knjižica, lična karta, pasoš), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navedeno je u saopštenju Doma zdravlja.

Zbog očekivanih gužvi maturanti će od 29. juna pregled moći da zakažu od 7 do 12 časova u holu na glavnom ulazu ambulante "Liman", a do tada pregled nije potrebno zakazati.

Lekarska uverenja se naplaćuju prema Cenovniku Doma zdravlja «Novi Sad» koji je istaknut na oglasnoj tabli, a cena zavisi od smera koji se upisuje.

Lekarsko uverenje za upis u srednju školu (ekonomija; poljoprivreda; kultura i umetnost; javno informisanje; šumarstvo; mašinstvo; elektrotehnika; građevina; trgovina; ugostiteljstvo; turizam; hidrometeorologija; medicina; lične usluge) staje 1.250,00 dinara, kao i za upis u srednju školu - saobraćajni tehničar sa B kategorijom.

Lekarsko uverenje za upis u srednju školu - vozač motornih vozila staje 2.000,00 dinara.

Za Lekarsko uverenje za upis u srednju školu (rukovalac građevinskih i poljoprivrednih mašina; brodarstvo; građevina; mašinstvo; hemija; nemetali i grafika, elektrotehnika) uz rad na visini potrebno je izdvojiti 2.250,00 dinara.

Lekarsko uverenje za upis u Visoku školu ili Fakultet bez specifičnih pregleda staje 2.000,00 dinara, a sa specifičnim pregledima 3.000,00 dinara. Za uverenje za upis u Visoku pedagošku skolu potrebno je izdvojiti 2.600,00 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.