Novi Sad: Konkurs za Februarsku nagradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Konkurs za Februarsku nagradu

Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine Grada Novog Sada pozvala je danas građane, preduzeća, ustanove, političke i druge organizacije da podnesu inicijative za dodelu Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2015. godinu.

Februarska nagrada Grada Novog Sada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su, kako stoji u pravilniku, u duhu negovanja slobodarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

To priznanje Skupština Grada dodeljuje građaninu za "negovanja međuljudske tolerancije, za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, za doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i za naučno istraživačke delatnosti u celini".

Takođe, priznanje se dodeljuje i za istaknuto angažovanje u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima.

Februarska nagrada Grada Novog Sada se dodeljuje povodom Dana Grada - 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Predloge za dobitnike tog prestižnog priznanja treba dostaviti najkasnije do 31. decembra dostaviti Komisiji za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine Grada Novog Sada čije sedište je Ulici Žarka Zrenjanina broj 2.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Konkurs za Februarsku nagradu grada Novog Sada

Izvor: Blic, 01.Dec.2015

Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine grada Novog Sada pozvala je danas građane, preduzeća, ustanove, političke i druge organizacije da podnesu inicijative za dodelu Februarske nagrade grada Novog Sada za 2015. godinu...Februarska...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.