Na PMF-u najveći regionalni naučni skup iz botanike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2018, 06:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na PMF-u najveći regionalni naučni skup iz botanike

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu se od 10. do 14. septembra održava najveći regionalni naučni skup iz oblasti botanike - 7. Balkanski botanički kongres. Svečano otvaranje biće upriličeno 10. septembra u 10 časova u amfiteatru rektorata UNS.

Očekuje se dolazak preko 400 učesnika, istraživača iz svih botaničkih disciplina koji u fokusu svoga rada imaju Balkansko poluostrvo i njegovo florističko bogatstvo.

Gosti Kongresa će biti i istraživači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz udaljenih krajeva, tako da će se čuti informacije i o svetu biljaka sa različitih strana sveta i drugih kontinenata.

Plenarni predavači su eminentni istraživači iz svojih oblasti i oni će u okviru 5 tematskih celina održati uvodna predavanja prvog dana Kongresa. Kongresni rad je organizovan u deset sekcija, a gosti - učesnici Kongresa će imati prilike da se upoznaju i sa kulturnim i istorijskim nasleđem Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Fruškogorskim manastirima i dr.

Učesnici će u okviru programa imati i ekskurzije, koje su organizovane uz pomoć prirodnih dobara u neposrednom okruženju: Nacionalni park Fruška gora, Specijalni rezervati prirode Okanj bara, Rusanda i Slano Kopovo, Titelski breg i Deliblatska peščara, kao i Obedska bara i Zasavica.

Kongresna dešavanja će biti u zdanjima rektorata Univerziteta u Novom Sadu, Departmana za biologiju i ekologiju koja su u okviru Univerzitetskog kampusa, kao i u Pokrajinskom Zavodu za zaštitu prirode. Poseban deo programa odvija se u Sremskim Karlovcima u Ekološkom centru "Radulovački".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.