Nove prostorije Mađarskog Kulturnog Centra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove prostorije Mađarskog Kulturnog Centra

Nove prostorije Mađarskog Kulturnog Centra danas su svečano otvorene u Titelu.

U njima će se predavati mađarski jezik za zainteresovane građane. Trenutno ima 30 polaznika, kojima predaje jedna nastavnica iz Zrenjanina.

Polaznici su odvojeni u dve grupe na osnovu znanja mađarskog jezika. Program nastave je napravljen da ga mogu pohađati oni, koji imaju prethodno znanje mađarskog jezika, ali i oni, koji ne poznaju ovaj jezik.

Polaznici su svih generacija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Najmlađi ima 8 godina, a najstariji 40.

Po rečima pokrajinskog sekretara za prosvetu, Mihalja Njilaša, cilj je da se posle određenog vremena ponovo pokrene nastava na mađarskom jeziku u vrtićima i školi u Titelu.

Ceo program finansira Ministarstvo prosvete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.