Nove mere u Novom Sadu: U javnom prevozu ograničen broj putnika i kovid redari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 10:12

Nove mere u Novom Sadu: U javnom prevozu ograničen broj putnika i kovid redari

Od danas su na snazi nove mere u cilju suzbijanja epidemijske situacije u Novom Sadu. One se odnose na gradski prevoz, rad ugostiteljskih objekata, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture.

U 18 časova tržni centar i svi ugostiteljski objekti u okolini Spensa, i u centru Novog Sada bili su zatvoreni. Upravo to je jedna od mera, koju je gradski Krizni štab doneo.

Takođe, jedna od obaveznih mera i dužnosti svih stanovnika Novog Sada jeste da prijavljuju organizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kućna okupljanja u stambenim zajednicama i kućama, Komunalnoj miliciji i inspekciji.

„Ozbiljna je situacija, isključivo zavisi od nas kako se ponašamo, više nije kolektivna, sada ide i do pojedinaca kako će se ponašati, da to ograničeno radno vreme pogotovo kafića, ne pretvorimo u druženje u stanovima, da mora da interveniše komunalna milicija i komunalna inspekcija zajedno sa policijom, jer onda opet nismo ništa uradili, preselili smo život iz kafića i restorana u stanove. Očekujemo da ove mere za sedam do 10 dana daju svoj efekat", rekao je Milan Đurić , zamenik gradonačelnika Novog Sada.

Trgovinski objekti, kao i prodavnice mešovite robe radiće do 21 čas, uz obavezno ograničavanje broja lica koja se nalaze u objektu na prostoru od 4 kvadratna metra, uz nošenje zaštitnih maski.

Šalteri apoteka, deo benziskih pumpi za točenje goriva, kao i dostava hrane moći će da rade bez ograničenja.

Organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija, zabranjeno je do 7-og decembra, a sportski događaji će biti održani bez prisustva publike.

Takođe, bioskop „Arena cinepleks“ više neće raditi radnim danima, već samo vikendom, kada će prve projekcije počinjati oko 10 časova i trajati do 18 sati.

Kada je gradski i međumesni saobraćaj u Novom Sadu u pitanju, funkcionisaće po redovnom redu vožnje, ali sa pojačanim brojem polazaka u jutarnjem i poslepodnevnom „špicu“, a organizovan će biti tako da kapacitet mesta za stajanje u vozilu ne bude veći od 50 odsto.

Putnici će uz korišćenje zaštitnih maski, imati obavezu da dok čekaju da uđu u vozilo, obezbede distancu od najmanje 2 metra. Za sprovođenje tih mera, biće zaduženi kovid kontrolori.

Nove mere biće na snazi do 3.decembra, kada će se ponovo razmatrati shodno tadašnjoj epidemiološkoj situaciji. Do tada, na nama je da se ponašamo u skladu sa njima, da ih poštujemo kako bismo što pre prevazišli izuzetno tešku i zabrinjavajuću situaciju sa pandemijom virusa covid 19.





View this post on Instagram

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NOVE MERE U GRADSKOM PREVOZU I U NOVOM SADU: Putnici će morati da poštuju ova pravila

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020

GSP je u obavezi da utvrdi red vožnje uz pojačan broj polazaka u saobraćajnim špicevima i redukovan broj polazaka van saobraćajnih špiceva...Od danas u Novom Sadu važe nove mere, koje je usvojio Gradski štab za vanredne situacije, a odnose se na gradski prevoz, rad ugostiteljskih objekata, pozorišta,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.