Novaković: Ugrožena bezbednost Novosađana; Vučević: Grad je siguran

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2018, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novaković: Ugrožena bezbednost Novosađana; Vučević: Grad je siguran

Bezbednost građana Novog Sada je ugrožena, od mirnog i sigurnog grada pretvara u poligon za obračun organizovanih kriminalnih grupa, izjavio je poverenik Narodne stranke Novi Sad Borislav Novaković koji insistira da se ne prećutkuje eskalacija sukoba na novosadskim ulicama i da ministar policije preuzme odgovornost i radi svoj posao. Novi Sad je i siguran, i bezbedan, i prosperitetan grad, i to dobro znaju i Novosađani i svi oni koji ulažu kapital u našem gradu, ali i desetine hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << turista, koliko ih samo poslednjih dana boravi u Novom Sadu, na najboljem evropskom festivalu Egzit, poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

"Novosađani još nisu zaboravili pucnjavu iz vatrenog oružja, koja se dogodila početkom juna u kafeu „Solo", a ovog vikenda se dogodio novi obračun kriminalnih grupa. Bio je to najgrublji način da nas podsete da nismo bezbedan grad", izjavio je Novaković.

"Budući da je to još jedan u nizu obračuna vatrenim oružjem moramo konstatovati da bezbednost građana Novog Sada nije samo narušena nego je i ugrožena. Novi Sad se tako od mirnog i sigurnog grada pretvara u poligon za iživljavanje organizovanih kriminalnih grupa", ocenio je on.

Nakon prethodnih oružanih obračuna u Novom Sadu, podsetio je on, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je davao umirujuće izjave, a njegove reči nisu bile praćene konkretnim potezima u kojima bi se kreirao povoljniji bezbednosni ambijent, naprotiv.

"Građani Novog Sada ne žele da se privikavaju na ambijent u kom je njihova bezbednost dnevno ugrožena. Ovo nije Novi Sad. Novi Sad je izgradio poziciju poželjne sredine za življenje, upravo zato što je bezbednost građana uvek bila na prvom mestu", navodi Novaković.

On je ocenio da je zaštitna funkcija države trenutno svedena samo na angažovanje policije na nivou skupljanja čaura. Takav pristup nikad i nigde nije doneo bezbednost nego opravdanu zebnju građanima.

Prema njegovim rečima, parade militarizovane policije na ulicama gradova, uz preteće izjave ministra policije usmerene prema političkim oponentima nisu ni namenjeni da povećaju nivo bezbednosti u društvu nego da zastraše sve koji drugačije misle i usude se da to javno saopšte.

"Naprednjački režim nema problem sa kriminalom, on ima problem sa građanima. A građanima su problem i ovakav režim i kriminal koji sve više srastaju u jedno", istakao je Novaković.

Vučević: Novi Sad siguran, "Bora Solunac" poslednji koji ima pravo da drži lekcije

"Novi Sad je i siguran, i bezbedan, i prosperitetan grad, i to dobro znaju i Novosađani i svi oni koji ulažu kapital u našem gradu, ali i desetine hiljada turista, koliko ih samo poslednjih dana boravi u Novom Sadu, na najboljem evropskom festivalu Egzit", odgovorio je Novakoviću Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Glavnog odbora SNS.

"Isto tako, Novosađani dobro znaju ko je "Bora Solunac", koji se potpisuje kao Borislav Novaković, i kakvu su pustoš u gradu iza sebe ostavili njegovi "žuti" i on sam, i kako je za vreme njihovog režima Novi Sad bio poprište najžešćih kriminalnih obračuna. Zato je "Bora Solunac" poslednji koji ima pravo bilo kome da drži lekcije, i neka se ne meša u ono što ne razume, ili neka se bolje informiše", dodao je Vučević.

"U godini kada u Novom Sadu nije izvršeno nijedno kriminalno ubistvo, on pokušava da grad predstavi nebezbednim navodeći dva slučaja, u kojima je ukupno jedna osoba zadobila lakše telesne povrede. Prećutkuje čak i činjenicu da ih je policija razrešila istog dana. Očigledno mu je zasmetao odličan rad novosadske policije tokom ove, ali i prethodnih godina. Za nepunih sedam meseci 2018. godine policija je u Novom Sadu zaplenila više od 70 kilograma narkotika, a samo u poslednja tri dana, tokom trajanja muzičkog festivala "Egzit", oko četiri kilograma. Ni to što tokom festivala nije zabeležen nijedan ozbiljniji incident ili neko teže krivično delo u blizini Petrovaradinske tvrđave, nije bio dovoljan razlog za iznošenje lažnih optužbi i napade na policiju. Ali laži i prevare su jedino što zna "Bora Solunac", poručio je Vučević.

"Umesto što pokazuje lažnu brigu o Novom Sadu, bolje neka broji pokradene bulevare po gradu, a samo od jednoga je ojadio gradsku kasu i od Novosađana ukrao 460 miliona dinara. Neka broji ukradene vrtiće, ambulante, škole, i pretplaćenu a nikad otvorenu veliku kuhinju u kojoj je trebalo da se sprema hrana za mališane koji pohađaju vrtiće. Ako Bora Solunac, i njegov novi stranački šef Vuk Jeremić Njujorčanin, koji se dovodi u vezu sa brojnim malverzacijama na svetskom nivou, misle da se lažima, prevarama, krađom, spletkama dobijaju glasovi građana, onda ću morati da ih razočaram – Srbija više nije ona zemlja koju ste pljačkali i obmanjivali. Jasno je da Bora Solunac i njemu slični ne biraju sredstva da se vrate na vlast kako bi nastavili da pljačkaju Novosađane, ali neće nas ni zaustaviti, ni usporiti da dalje marljivo radimo i napredujemo u svim segmentima života, i dalje razvijamo i Novi Sad, i Srbiju", zaključio je Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučević demantuje: Novi Sad je siguran i bezbedan grad

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jul.2018

Gradonačlnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je večeras da je taj grad siguran, bezbedan i prosperitetan i da to znaju građani, investitori, kao i desetine hiljada turista...Vučević je to izjavio reagujući na tvrdnje poverenika Narodne stranke u Novom Sadu Borislava Novakovića da je bezbednost...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.