Novaković: Ruše Spens zbog zemljišta; POKS: Bora je šampion korupcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2018, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novaković: Ruše Spens zbog zemljišta; POKS: Bora je šampion korupcije

Poverenik Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković izjavio je danas da gradonačelnik tog grada Miloš Vučević planira rušenje Spensa i stadiona FK Vojvodina kako bi "građevinska i urbanistička mafija" dobila 150.000 kvadratnih metara najvrednijeg zemljišta u Srbiji. Sa druge strane, Pokret obnove Kraljevine Srbije osudio je, kako kažu, licemerno ponašanje bivšeg gradonačelnika Novog Sada zbog toga što zaboravlja u kakvom je haosu ostao Novi Sad nakon njegovog mandata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Novaković televiziji N1 rekao da bi rušenje Spensa i izgradnja novih, manjih objekata, za šta se zalaže Vučević, koštalo između 25 miliona evra i 30 miliona, a da bi rekonstrukcija Spensa koštala 10 miliona evra.

„Očigledno je bolje sačuvati Spens, koji je i arhitektonski biser i simbol Novog Sada", rekao je on.

Novaković, koji je i bivši gradonačelnik Novog Sada, rekao je da je Spens, uostalom, vlasništvo Novosađana, jer je 1981. godine izgrađen sa 70 odsto sredstava obezbeđenih samodoprinosom, pa bi o tome trebalo da odlučuju građani.

Novaković se zauzeo za izgradnju novih sportskih objekata, umesto rušenja postojećih i podsetio da je Novi Sad imao 150.000 stanovnika kada je građen Spens, a da sada u tom gradu živi 517.000 ljudi.

"Priča o rušenju Spensa je samo probni balon, jer ako Novosađani to 'progutaju', onda će se sa istom argumentacijom obrazlagati potreba za rušenje fudbalskog stadiona, kako bi građevinska i urbanistička mafija dobila 150.000 kvadratnih metara najvrednijeg zemljišta u državi", rekao je Novaković.

On se zauzeo da se administracije novosadskih javnih komunalnih preduzeća premeste na prvi sprat Spensa, kako bi taj prostor bio bolje iskorišćen.

POKS: Borislav Novaković šampion korupcije

Pokret obnove Kraljevine Srbije osudio je, kako kažu, licemerno ponašanje bivšeg gradonačelnika Novog Sada i nekadašnjeg istaknutog funkcionera Demokratske stranke, u njegovim napadima na gradsku vlast Novog Sada, iznoseći proizvoljne i netačne optužbe, a zaboravljajući u kakvom je haosu ostavio Novi Sad nakon njegovog mandata.

„Borislav Novaković, poznatiji kao Solunac, jer je kao poslanik Demokratske stranke glasao iz tog grada za odluke Skupštine Srbije, daje sebi za pravo da kritikuje napore gradske vlasti da se reši goruće pitanje Spensa, a zaboravlja da su najveći problemi i dubioza ovog preduzeća nastali upravo za njegovog mandata", ističu u POKS.

Iz Pokreta podsećaju Novakovića da, pre nego što kritikuje, prvo treba da objasni zašto je kao direktor Zavoda za izgradnju Grada (ZIG) Novog Sada naložio direktoru JKP "Put" da se vrati sa godišnjeg odmora iz Šibenika kako bi povukao ponudu na tenderu ZIG-a za izgradnju Somborskog i Subotičkog bulevara, koja je bila najpovoljnija, da bi je korigovao i uvećao, i time omogućio favoritima Novakovića, privatnim kompanijama, da pobede i tako ugovore posao skuplji za više stotina miliona dinara i time za taj iznos ošteti budžet grada.

„Optužbe od šampiona korupcije POKS ne shvata ozbiljno, a i građani Novog Sada, što su i pokazala na poslednjim predsedničkim izborima minornom podrškom kandidatu Narodne partije", zaključuje se u odgovoru Pokreta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POKS žestoko kritikovao Novakovića: Jeremićev poverenik zaboravlja u kakvom haosu je ostavio Novi Sad!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2018, 08:25

Proizvoljne i netačne optužbe na račun aktuelne gradske vlasti ..Pokret obnove Kraljevine Srbije saopštio je da "osuđuje licemerno ponašanje bivšeg gradonačelnika Novog Sada i nekadašnjeg istaknutog funkcionera Demokratske stranke Borislava Novakovića, a danas poverenika Narodne stranke Vuka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.