Nova stara vlast u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2016, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stara vlast u Pančevu

U Pančevu je održana konstitutivna sednica novog saziva skupštine, na kojoj su, pored gradonačelnika, predsednika skupštine i njihovih zamenika, izabrani članovi Gradskog veća, kojih je sedam umesto jedanaest, koliko je bilo u prethodnom veću.

U Pančevu, od 70 odbornika, 39 ima Srpska napredna stranka (SNS), koja će vlast obavljati uz podršku jednog odbornika iz redova Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).

Saša Pavlov ponovo je izabran za gradonačelnika Pančeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a mesto predsednika lokalnog parlamenta pripalo je Tigranu Kišu, koji je i do sada bio na toj funkciji.

Izabrano je i Gradsko veće. Novina je da će umesto jedanaest, Pančevo imati sedam većnika. Iz predhodnog saziva ostala je jedino Mirela Petrović, zadužena za zdravstvo.

Imenovani su većnici za obrazovanje, poljoprivredu, stambeno-komunalne poslove i saobraćaj, rad, zapošljavanje, socijalna pitanja, kulturu i omladinu, zaštitu životne sredine.

Resor privrede i investicija ubuduće će voditi gradonačelnik, njegov zamenik Predrag Živković finansije, a ostalo pomoćnici gradonačelnika.

Predstavnici opozicije kritikovali su ovakvu odluku.

Ove novine zahtevale su i izmenu gradskog statuta. Održana je sednica novog Graskog veća, a nakon nje promenjeni su direktori Javno-komunalnih preduzeća: Direkcija i Higijena, kao i direktor Kulturnog centra Pančevo.

Po njenom završetku održana je konferencija za novinare Srpske napredne stranke, na kojoj je bilo reči i o Apotekarskoj ustanovi Pančevo, čiji su radnici prisustvovali današnjoj sednici.

38

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konstitutivna sednica Skupštine Vojvodine 2. juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2016, 11:45

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine AP Vojvodine biće održana 2. juna, saopšteno je danas iz kabineta predsednika vojvođanskog parlamenta Ištvana Pastora...Na toj sednici biće potvrđeni mandati poslanicima, obrazovane poslaničke grupe i izabrani predsednik i potpredsednik pokrajinskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.