Nova stanica u NS bajk sistemu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2018, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stanica u "NS bajk sistemu"

Da je Novi Sad grad biciklista, potvrđuje i činjenica da se konstantno širi "Ns bajk sistem". Nova 14. stanica uskoro će biti izgrađena na Bulevaru Evrope, a žitelji tog dela grada imaće priliku da koriste 14 gradskih bicikala.

Kako bi smanjili gužve u saobraćaju i ponudili Novosađanima još jedan, alternativni način prevoza, JKP "Parking servis" osmislilo je "NS bajk sistem", koji će uskoro dobiti 14. stanicu, a biće izgrađena na Bulevaru Evrope. Osim toga, ljubiteljima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dvotočkaša uskoro će biti predstavljeni i novi bicikli.

"Uskoro očekujemo tu 14. stanicu u "NS Bajk sistemu", čime "NS Bajk" postaje veći, ozbiljan sistem alternativnog prevoza po gradu, na svakoj stanici je 14 bicikala. Mi ćemo vrlo brzo promovisati i neke nove bicikle, ja se nadam zajedno sa novom stanicom, tako da nekih 130 bicikala je u opticaju što je za sada neki optimalan broj", kaže Radovan Jeknić, portparol.

Iako veliki broj Novosađana ima svoj bicikl, ove sezone u "NS Bajk sistemu" registrovano je pet hiljada korisnika. Više od stotinu korisnika nabavilo je kartice za sezonsku pretplatu po ceni od 1.100 dinara.

"NS Bajk sistem nije negde osmišljen da bi se na njemu zaradilo, to se vidi i po cenama iznajmljivanja, i po svemu, nego upravo da stimuliše građane da se prevoze po gradu nekim drugim sredstvom, u ovom slučaju biciklima, kako bi malo rasteretili nedostatak parking prostora u gradu", kaže Jeknić.

Za iznajmljivanje gradskih bicikala potrebna je korisnička kartica, koja se za 600 dinara može kupiti na blagajni Parking servisa. Gradski bicikli trenutno se mogu iznajmiti na 13 stanica, a dnevno iznajmljivanje košta 170 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uskoro 14. "NS bike" stanica

Izvor: NoviSad.com, 18.Jul.2018, 09:02

Nova, 14. po redu, "NS bike" stanica, uskoro će biti postavljena na Bulevaru Evrope, kada će se promovisati i novi bicikli. Svaka NS bike stanica ima po 14 bicikala za iznajmljivanje, koji se mogu vratiti na bilo koju drugu..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.