Nova rasveta u mokrinskoj osnovnoj školi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2023, 17:21

Nova rasveta u mokrinskoj osnovnoj školi

U osnovnoj školi "Vasa Stajić" u Mokrinu u toku su radovi na zameni rasvete u celom objektu, površine preko 2.000 kvadrata. Za te radove, kikindska lokalna samouprava izdvojila je 3,4 miliona dinara. Sa planiranih 212 miliona dinara u ovogodišnjem budžetu, grad Kikinda značajno je povećao izdvajanja namenjena osnovnoškolskom obrazovanju.

Za blizu 400 đaka, kao i za zaposlene u osnovnoj školi "Vasa Stajić" u Mokrinu, nova led rasveta značiće kvalitetnije osvetljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prostoru na preko 2.000 kvadrata, koliko obuhvata kompletan objekat škole, kao i značajnu uštedu u potrošnji električne energije. Sredstva za planirane radove obezbedio je grad.

"Radovima na zameni rasvete biće obuhvaćena kompletna škola. Bez podrške i pomoći grada, naravno, to ne bismo mogli da realizujemo. Na ovaj način doprinosimo kako energetskoj efikasnosti, tako i boljim uslovima boravka i rada u školi za sve naše učenike", rekla je Mariana Rakin, direktorka OŠ"Vasa Stajić"u Mokrinu.

"Za zamena rasvete, Grad Kikinda izdvojio je 3,4 miliona dinara. Radovima će biti obuhvaćen cela škola, učionice, hodnici, kancelarije i fiskulturna sala, a planirana su i dva reflektora u dvorištu škole, tako da ćemo uštedeti električnu energiju, ali i doprineti kvalitetnijem osvetljenju", naglasio je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Kikindska lokalna samouprava najavila je i u ovoj godini ulaganja u obrazovanje, opremanje i rekonstrukciju škola. To potvrđuje i podataka da su u ovogodišnjem gradskom budžetu planirana veća izdvajanja i za osnovnoškolsko obrazovanje.

"Ove godine smo opredelili 212 miliona dinara, što je za oko 50-tak miliona više u odnosu na prošlu godinu. Na taj način jasno pokazujemo našu strategiju da se poboljšavaju uslovi za sve naše školarce", dodao je gradonačelnik Kikinde.

Kako je tokom posete osnovnoj školi u Mokrinu najavljeno, čitav posao zamene rasvete trebalo bi da bude završen u narednih mesec dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.