Nova oprema za Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2022, 13:53

Nova oprema za Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici

U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica održana je konferencija za medije povodom nabavke novog CT skenera sa pratećom opremom, kao i RTG aparata i mobilnog RTG uređaja.

Novi aparati za radiološku dijagnostiku nabavljeni su po osnovu projekta Svetske banke, posredstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a nadležni ističu da će se na ovaj način obavljati brži i kvalitetniji pregledi i samom tim se smanjiti lista čekanja.

Novi CT skener sa 64 slajda i tri dijagnostičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranice predstavlja savremeni aparat moderne generacije, koji daje preciznu sliku organa i tkiva koja se snimaju. Prvenstveno je značajan za snimanje centralnog nervnog sistema i snimanje toraksa. Aparati su od izuzetnog značaja, prvenstveno zbog velikog broja pacijenata sa čitave teritorije Srema.

Aparati su obezbeđeni preko Ministarstva zdravlja Republike Srbije, sredstvima kredita Svetske banke. Pored CT aparata, dodeljeni su i pokretni i fiksni rengen. Jedini problem, istakao je direktor Opšte bolnice dr Dragan Malobabić je manjak zaposlenih u službi za radiološku dijagnostiku.

Opšta bolnica će nastaviti da se usavršava i na što brži i kvalitetniji način svim pacijentima izađe u susret. Očekuje se nabavka novih aparata, kao i veći broj zapošljavanja, jer, kako kaže direktor, bolnica je organizam koji radi 24 časa. Takođe je upućen apel pacijentima da na vreme zakažu svoje preglede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.