Non-kovid ambulante u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2020, 18:49

Non-kovid ambulante u Novom Sadu

Tokom epidemije koronavirusa, Novi Sad je bio među prvim gradovima u kojima su otvorene četiri kovid ambulante, dve za odrasle i po jedna za decu i trudnice. Ukidanjem vanrednog stanja i popuštanjem mera, dve od te četiri ustanove, pretvorene su u non kovid ambulante.

Kovid ambulante u ulici Kralja Petra nastavljaju sa radom u trajanju od 24 časa, dok se od danas, Ambulanta za respiratorne infekcije na Novom Naselju, pretvara u dve non kovid ambulante.

"To su ambulante >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u koje se javljaju pacijenti, kojima je neophodno da imaju negativan nalaz brisa, kako bi mogli da sprovedu svoje bolničko lečenje, u smislu nekog operativnog zahvata koji je zakazan ranije, postoji indikacija za njega. Takođe, tu dolaze pacijenti koji imaju neku od terapija koje je neophodno sprovesti u bolničkim uslovima, kao što su hematološki, onkološki pacijenti, pacijenti koji primaju biološke terapije i mnogi drugi. Takođe, tu dolaze i trudnice kojima je indikovan carski rez. Drugu ambulantu smo odvojili za zaposlene u onim ustanovama čiji je rad neophodan da bi ovaj grad funkcionisao", ističe prim. dr Veselin Bojat, iz Doma zdravlja Novi Sad.

Ukidanjem vanrednog stanja, od ponedeljka, osim redovnih polazaka autobusa, počinju sa radom i vrtići. Danas se završava uzorkovanje materijala za bris od vozača autobusa, a počinje uzorkovanje materijala kod zaposlenih u "Radosnom detinjstvu". Deca koja kreću u vrtić takođe moraju da imaju potvrde da su zdrava.

"Danas, sutra i prekosutra do uveče do 18 časova se te potvrde izdaju kod pedijatara u Vase Stajića i u Rumenačkoj, ali takođe smo obezbedili da te potvrde mogu preko vikenda i u prigradskim naseljima. Zaposleni u Radosnom detinjstvu će sprovoditi one mere, merenje temperature i tako dalje, dezinfekcije i sve to, da bi se mogućnost neke infekcije svela na minimum", ističe Bojat.

Non kovid ambulante radiće svakodnevno osim vikendom, od 7 do 16 časova, a potpuna normalizacija rada u novosadskom Domu zdravlja, očekuje se krajem maja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.