Izvor: Magyar Szó, 19.Maj.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisu ugašene izbegličke rute

Srbija stoji pred izgradnjom sistema koji je pripremljen za prihvat migranata i izbeglica, za šta je potrebno razviti bezbedonosni sistem i gde se mora obratiti povećana pažnja na zbrinjavanje maloletnih osoba bez odrasle pratnje tokom evrointegracijskih procesa – naglasio je juče Vladimir Petronijević, v. d. 484 Groupe.

Kao što je naglasio, prvenstveno je potrebno reformisati sistem koji reguliše pravo zahteva za azilom, ali je potrebno menjati i zakon o strancima. Prema mišljenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << Petronijevića, migracijske rute nisu ugašene, samo su se modifikovale, i broj migranata je smanjen u značajnoj meri na šta je, prema njegovom mišljenju, najveći uticaj imao sporazum sklopljen između EU i Turske. Ukazao je da uprkos tome migranti i dalje pokušavaju da dođu do razvijenijih zemalja, a nastala situacija je samo ojačala ulogu krijumčara ljudi u tom procesu. Baš zbog toga Srbija, kao i druge države regije i cela Evropa, moraju odlučnije da nastupe protiv krijumčara ljudi.

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.