Niš: Epidemija zbog bolničke infekcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Epidemija zbog bolničke infekcije

Na klinici za opštu hirurgiju Kliničkog centra u Nišu obustavljeno je obavljanje operacija zbog pojave bolničke infekcije. U toku prethodne nedelje registrovana su četiri pacijenta inficirana bakterijom Klepsila zbog čega se od petka 24. jula ne obavljaju operacije i zabranjene su posete pacijentima.

Prvi slučaj infekcije bakterijom klepsila na niškoj hirurgiji registrovan je 17. jula, a do 24. Jula, kada je proglašena epidemija, bilo je ukupno četvoro zaraženih pacijenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Oni su trenutno u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi.

Uprava Kliničkog centera potvrdila je da se infekcija pojavila ali je naglašeno da klinika za opštu hirurgiju nije zatvorena .

Sve posete bolesnicima su zabranjene, a pacijentima se uz nadzor lekara operacije odlažu.

Klepsila je bakterija koja se i inače nalazi u crevnom traktu ali kod inficiranih pacijenata nađena je na ranama. Reč je o kontaktnoj infekciji koja može da se prenese i dodirom ali i instrumentima. Rezultati analiza epidemije u Nišu očekuju se do kraja ove nedelje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.