Nesvakidašnji uspeh novosadskih futsalerki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2019, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesvakidašnji uspeh novosadskih futsalerki

Učenice srednje ekonomske škole „Svetozar Miletić" iz Novog Sada znaju samo za uspeh. Poslednjih 6 godina su prvakinje u futsalu na opštinskom, okružnom i međuokružnom prvenstvu, a poslednje dve godine, koliko se ovo prvenstvo održava na nivou države, i prvakinje Srbije. Takođe su osvojile i školsku olimpijadu Vojvodine. Ovaj uspeh je ostvaren sa svim zabeleženim pobedama do sada, bez i jednog poraza!

Na ovogodišnjem prvenstvu Srbije, koje je održano u Čačku, je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bilo 8 ekipa u dve grupe. Posle ubedljive 3 pobede u grupi: protiv Gimnazije J.J. Zmaj iz Novog Sada 19:0, Medicinske skole iz Požarevca 5:0 i Gimnazije S. Marković iz Niša 5:1, odigrale su finale protiv Ekonomske skole iz Pirota i osvojije državno prvenstvo rezultatom 5:2.

Ovom pobedom učenice škole su obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo u fudbalu. Svetsko prvenstvo se održava u aprilu mesecu ove godine, a naša zemlja će biti domaćin najboljim školskim ekopama iz 16 država Sveta. Tako će naše Novosađanke imati priliku da predstave svoju zemlju u pravom svetlu i probaju da zabeleže nezapamćen uspeh u školskom ženskom sportu.

Tim čine: Nikolina Plavšić (kapiten), Nikolina Milić, Milica Beronja, Dejana Magovčević, Tatjana Perenčević, Larisa Savić, Dušica Petrović, Bojana Glumac, Milana Đukić i Nataša Trivunović. U srednjoj školi „Svetozar Miletić" sekciju za ženski fudbal je još pre šest godina pokrenuo profesor Vanja Radosa, koji je i dalje vodi.

Nakon plasmana na prvenstvo sveta profesor Vanja Radosav je izjavio sledeće:

"Devojkama i meni ovaj uspeh (još jedna titula državnog prvaka i plasman na svetsko prvenstvo) mnogo znači i na ličnom motivacionom polju. Želimo da još više napredujemo i da podižemo sopstvene ciljeve kako u školi, tako i u privatnom životu. Većina devojaka trenira fudbal u ŽFK Vojvodina, a ja radim sa mlađim kategorijama u FK Vojvodina RMR već 19 godina. Devojke su do sada prikazele visok stepen odgovornosti i zalaganja, kao i odličan timski duh, fizičku i tehničku pripremljenost bez kojih ovaj uspeh nebi bio moguć. Želim da se zahvalim treneru Milošu Saviću i rukovodstvu ŽFK Vojvodina, svojim kolegama, a naročito profesoru Branislavu Andriću i direktoru Nebojši Bulatoviću na podršci i odličnoj uzajamnoj saradnji".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.