Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2021, 23:44
Neodoljivi ukusi ravnice - vojvođanski ručak
"Neodoljivi ukusi ravnice - vojvođanski ručak" tematski je naziv štanda Turističke organizacije Vojvodine koja uz pomoć pokrajinskog Sekretarijata za privredu i turizam promoviše vojvođansku kuhinju na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.
24 recepta vojvođanskih specijaliteta sabrano je u knjizi "Vojvođanski ručak". Vojvodina će sledeće godine na svetskoj izložbi u Dubaiju predstaviti i svoju autentičnu kuhinju a reklamna kampanja biće organizovana i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po celoj Srbiji kažu u Sekretarijatu za privredu.
"Za mene su štrudle nezaobilazne u vojvođanskom ručku ali i supa od morke", kaže pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević.
Na štatndu Turističeke organizacije posetioci sajma mogli su da probaju gulaš sa testom, pečenu butkicu sa renom i krompirima, doboš tortu kao i nezaobilaznu štrudlu sa makom.
"Kada govorimo o predjelu to je svakako sremska kobasica a o glavnom jelu to je nedeljna supa sa kuvanim mesom i sosom", ističe Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.
Kako kažu u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu ove godine u Vojvodini broj turista je bio veći za 30 odsto a plan je da ta brojka bude veća naredne turističke sezone.
Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...