Neodoljivi ukusi ravnice - vojvođanski ručak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2021, 23:44

Neodoljivi ukusi ravnice - vojvođanski ručak

"Neodoljivi ukusi ravnice - vojvođanski ručak" tematski je naziv štanda Turističke organizacije Vojvodine koja uz pomoć pokrajinskog Sekretarijata za privredu i turizam promoviše vojvođansku kuhinju na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

24 recepta vojvođanskih specijaliteta sabrano je u knjizi "Vojvođanski ručak". Vojvodina će sledeće godine na svetskoj izložbi u Dubaiju predstaviti i svoju autentičnu kuhinju a reklamna kampanja biće organizovana i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po celoj Srbiji kažu u Sekretarijatu za privredu.

"Za mene su štrudle nezaobilazne u vojvođanskom ručku ali i supa od morke", kaže pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević.

Na štatndu Turističeke organizacije posetioci sajma mogli su da probaju gulaš sa testom, pečenu butkicu sa renom i krompirima, doboš tortu kao i nezaobilaznu štrudlu sa makom.

"Kada govorimo o predjelu to je svakako sremska kobasica a o glavnom jelu to je nedeljna supa sa kuvanim mesom i sosom", ističe Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

Kako kažu u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu ove godine u Vojvodini broj turista je bio veći za 30 odsto a plan je da ta brojka bude veća naredne turističke sezone.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.