Neobični deka Branko Mileusnić - vilicom savija šipke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2020, 16:07

Neobični deka Branko Mileusnić - vilicom savija šipke

Verovatno ne biste verovali sopstvenim očima kada biste videli čoveka u 83. godini, koji sopstvenom vilicom savija šipke debele 22 milimetra. Reč je zapravo o evropskom i svetskom prvaku Branku Mileusniću iz Novog Sada.

Branko Mileusnić poznatiji kao Dobroćudni čelik rodio se u Smiljanu, rodnom mestu Nikole Tesle. U njegovoj trećoj godini roditelji su primetili da Branko poseduje neverovatnu snagu za dete tog uzrasta. Mogao je da podigne terete koji bi namučili i odraslog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čoveka, što je mnoge stručnjake ostavljalo bez reči.

"Zvanično sam počeo da se takmičim od deset godina. Bio sam počasni svetski prvak u svim verzijama, drugi nisu imali šanse da me pobede jer ja u zubima i na glavi savijam velike terete. I imam takve rekorde da stane čovek da priča niko ne bi verovao“, kaže Branko.

U svojoj sportskoj karijeri Branko je osvojio više od 2.000 pobeda na brojnim svetskim i evropskim takmičenjima, a može se pohvaliti i kao nosilac 27 Ginisovih rekorda u raznim disciplinama. Svoj talenat pokazao je i u brojnim filmskim ostvarenjima, a kako dodaje čast mu je bila da nastupa sa brojnim sportistima svoje generacije.

"Prvo sam takmičenje imao u Beču sa Švarcenegerovim stricom, to je bio najjači austrijski atleta, onda u Škotskoj dva brata, Grčka tamo su bili otac i sin koji su me priznali, onda u Americi ih je 5-6 bilo, onda meksički šampion Vejders koji me je voleo a znao je da protiv mene nema šanse.“

U narednom periodu Branko planira da nastavi sa takmičenjima, kao i da učestvuje u humanitarnim akcijima, kako bi sa svojim neobičnim nastupima pomagao ljudima u nevolji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.