Nemcima na poklon zemlja u Severnoj zoni Pančeva, Broze ulaže 180 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemcima na poklon zemlja u Severnoj zoni Pančeva, Broze ulaže 180 miliona evra

U Gradskoj upravi Pančeva predstavnici nemačke kompanije Broze (Brose) i Republičlke direkcije za imovinu danas su potpisali ugovor o poklonu 26 hektara zemlje u Severnoj poslovnoj zoni za izgradnju pogona ove bavarske firme. Investicija će biti vredna oko 180 miliona evra.

Ugovor su potpisali direktorka Direkcije Nevenka Zeljković i Niklas Bejes, direktor Brozea za Srbiju u prisustvu predstavnika nemačke direkcije te kompanije i graonačelnika Pančleva Saše Pavlova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Bejes je izjavio da se planira da u novembru naredne godine prve mašine biti unete u buduće proizvodne pogone, u januaru 2021. će biti proizvedeni prvi elementi za motore, a u avgustu iste godine postignut pun kapacitet proizvodnje.

Dodao je kako će do 2026. godine Broze zaposliti 1.100 radnika od čega će polovina biti inženjeri.

"S obzirom na dosadašnja iskustva sa Vladom Srbije i gradskim vlastima u Pančevu ne sumnjam da će taj plan biti ostvaren. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa vlastima kao i zbog činjenice da Srbija ima odlične tehničke fakultete s kojih odmah možemo da regrutujemo kadar za nove pogone odlučili smo da dođemo ovde", rekao je Bejes.

Dodao je kako Pančevo ima industrijsku istoriju i privredu koja može da ih podrži u radu, i istakao kako su svi dogovori o realizaciji investicije tekli brzo i glatko.

Gradonačelnik Saša Pavlov ocenio je da je ovo "veličanstven dan" za Pančevo. Istakao je kako je najvažnije to što će polovina zaposlenih biti visokokvalifikovani radnici, a najveći broj će ih raditi u proizvodnji.

"Prosek plata biće 1.800 evra, što će doprineti ne samo boljem životu u Pančevu, nego i tome da mladi ostanu u Srbiji. Istakao bih i činjenicu da će Broze ovde izgraditi istraživački centar, a ko to radi šalje jasan signal da ovde namerava da ostane", rekao je Pavlov.

Dodao je da je ova investicija šansa za naša mala i srednja preduzeća koja je pozvao da se uključe u buduću proizvodnju.

Broze postoji 10 godina, ima 64 fabrike u 24 zemlje sveta i bavi se proizvodnjom mehatrončkih elemenata za automobilske motore i druge sklopove u autoindustriji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.