Nemci će moći da menjaju pol jednom godišnje - bez hirurga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2022, 09:31

Nemci će moći da menjaju pol jednom godišnje - bez hirurga

Nemačka vlada namerava da zakonom omogući lakšu promenu pola u zvaničnim dokumentima.

Od sredine 2023. trebalo bi svim građanima od 14 godina da bude omogućeno da promene pol i ime odlaskom kod matičara.

Ministar pravosuđa Marko Bušman i ministarka za porodicu Liza Paus predstavili su nacrt novog zakona.

Ko trenutno u Nemačkoj želi u dokumentima da menja pol mora, na osnovu važećih zakona iz 1980. godine proći dug postupak, a u to spadaju dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << psihijatrijska testa.

Prema novom zakonu svaki građanin od svoje 14 godine može otići kod matičara i na jednostavan način promeniti pol i to bez hirurškog zahvata.

Zanimljivo je da zakon ne predviđa samo jednu promenu, već omogućava gađanima da više puta menjaju kojeg su pola, i to jednom godišnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nemci će jednom godišnje moći da menjaju pol

Izvor: RTS, 01.Jul.2022

Vlada u Berlinu namerava da omogući lakšu promenu pola u zvaničnim dokumentima. Plan je da to bude omogućeno građanima starijim od 14 godina – i to jednom u godinu dana. . Nemačka će smanjiti birokratsku proceduru neophodnu za promenu imena i pola u zvaničnim dokumentima,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.