Nema raskopavanja bez odobrenja ZIG-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema raskopavanja bez odobrenja ZIG-a

Direktor Javnog preduzeća Zavod za izgradnju grada Novi Sad (ZIG) Goran Višnjić izjavio je danas da ubuduće neće biti raskopavanja javnih površina bez čvrstog i jasnog dogovora i odobrenja tog zavoda.

Višnjić je to kazao na sastanku koji održan na njegovu inicijativu i kome su prisustvovali predstavnici Gradske uprave za komunalne poslove, Elektrodistribucije Novi Sad i pojedinih javno-komunalnih preduzeća, a sa ciljem uvođenja što većeg stepena sinhronizacije u izvođenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radova u gradu.

U saopštenju Službe za informisanje ZIG-a Višnjić je na pomenutom sastanku istakao da su gradska preduzeća ovih dana izložena brojnim i opravdanim kritikama sugrađana, nezadovoljnih stanjem na terenu, zbog čega je neophodno znatno više uskladiti aktivnosti gradskih preduzeća.

Višnjić je tom prilikom rekao da se posebno u nezahvalnom položaju nalazi ZIG koji je zadužen za sprovođenje Odluke o raskopavanju javnih površina, odnosno vraćanje raskopanih javnih površina u tehnički ispravno stanje.

"Upravo zbog gotovo potpunog odsustvovanja koordinacije radova koji se izvode, svedoci smo brojnih problema naših sugrađana zbog razrovanih ulica i otežanog odvijanja saobraćaja, naročito u centru grada". rekao je Višnjić i dodao da ima punu podršku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i Gradskog veća u tome da se uvede red u toj oblasti.

To uvođenje reda, prema Višnjićevim rečima, podrazumeva jasnije definisanje obaveza u izvođenju radova na raskopavanju, ali i sankcionisanje nepridržavanja dogovorenih obaveza.

"U tom smislu uskoro možemo da očekujemo donošenje novog Protokola ili Odluke od strane Gradskog veća, koja će na znatno stroži način odrediti ulogu ZIG-a u regulisanju međusobnih odnosa i efikasnijoj koordinaciji između gradskih preduzeća", rekao je Višnjić.

Veliki broj ulica, posebno u centru Novog Sada ovih dana je zatvoren za saobraćaj zbog izvođenja različitih radova, pa u saobraćaju u gradu vlada izuzetno velika gužva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.