Nazivi bulevara i konfuzni brojevi problem za Novosađane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2017, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nazivi bulevara i konfuzni brojevi problem za Novosađane

Više naziva za istu ulicu, pasaž ili bulevar, kao i nelogično raspoređeni kućni brojevi, česta su pojava u Novom Sadu, posebno u novijim delovima grada. Takvi primeri se mogu naći i u centru, gde je Poštanska ulica ujedno i poznata i kao Prolaz pekinške patke, ali i na Adicama, Limanima i Telepu gde su kuće i zgrade neuobičajeno numerisane.

Najčešće zabune Novosađana, ali i onih koji dođu u grad, nastaju oko pogađanja pravog naziva bulevara. Novi Evropski bulevar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za jedne je Somborski, za druge Bulevar Patrijarha Pavla ili "raskrsnica kod Higijenskog zavoda". I dok se takve situacije rešavaju bez problema, sa manjim, uvučenim ulicama i brojevima uvek bude nedoumica.

"Postoji razbacanost brojeva. Takvih slučajeva ima dosta, da ljudi koji traže, koji nisu taksisti, ne mogu naći broj. Zaista je problem, idete do broja 8, pa odjednom je 22, a unutra negde su ostali brojevi. Takve slučajeve imate u Balzakovoj, Šekspirovoj, naročito u tim novim, urbanim gradnjama", kaže Miodrag Grandić, direktor "Red taksija".

Za razliku od taksista koji dnevno obiđu različite lokacije, poštari su raspodeljeni po rejonima grada, ali imaju slična iskustva.

"Obzirom da smo sad na Telepu, ovde imamo baš onako skorašnje promene Somborskog bulevara, koji je jednim delom ostao Somborski bulevar, a drugim delom Bulevar Patrijarha Pavla, kao i Subotička ulica koja je postala Subotički bulevar, pa sada Bulevar Evrope. Onda ovde ima nekih malih ulica i uličica, a Adice su vrlo često u toj istoj priči", kaže Vladica Radovanović, poštar.

U pronalaženju zabačenih ulica, kućnih brojeva i blokova zgrada, pored snalažljivosti i poznavanja grada, veliku ulogu ima i prevozno sredstvo. Najskrivenije ulaze i lokacije kojima je promenjen naziv, lakše je naći vozeći se biciklom, motorom ili manjim automobilom, za koje je ujedno i jednostavnije pronaći parking mesto u gradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.