Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 17.Jun.2023, 10:34

Naučnici razvili sintetičke ljudske embrione: Otkriće koje je pokrenulo etička i pravna pitanja

Zasad nema planova da se sintetički embrioni koriste klinički, jer bi bilo protivzakonito da se ubace u ljudsku matericu, a još nije jasno da li ove strukture imaju potencijal da nastave da se razvijaju dalje od početnog stadijuma. Naučnici su stvorili sintetičke ljudske embrione koristeći matične ćelije, što bi moglo da pruži biološki uvod u višestruke pobačaje […]
Vest Naučnici razvili sintetičke ljudske embrione: Otkriće koje je pokrenulo etička i pravna pitanja objavljena je na sajtu Vojvodina uživo.

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...






Povezane vesti

Revolucionarni uspeh naučnika: Stvoreni veštački ljudski embrioni iz matičnih ćelija

Izvor: Radio 021, 18.Jun.2023, 07:03

Naučnici su stvorili sintetičke ljudske embrione koristeći matične ćelije, što bi moglo da pruži biološki uvod u višestruke pobačaje i uticaj genetskog poremećaja.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VojvodinaUzivo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VojvodinaUzivo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.