Nastupom Fredija Kempfa otvoren Nomus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2017, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastupom Fredija Kempfa otvoren Nomus

Performansom u čast Rudolfa Bručija Večeras su u novosadskoj Sinagogi počele Novosadske muzičke svečanosti. U devet festivalskih dana , na nekoliko lokacija u gradu publici će se predstaviti neka od najznačajnijih imena svetske umetničke scene.

Da su Novosadske muzičke svečanosti okrenute ka novom, pokazao je i performans studenata novosadske Akademije umetnosti koji su u čast Rudolfa Bručija izveli savremeni muzičko-scenski performans.

Nomus ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << donosi još novog, a prvi put na svečanostima publika će čuti i mandolinu. Prve večeri nastupio je i britanski pijanista Fredi Kempf, a na još dvanaest koncerata publika će imati priliku da čuje poznata imena svetske umetničke scene.

Festival je otvorio član Gradskog veća zadužen za kulturu koji je podsetio na to da su svečanosti bile jedan od aduta Novog Sada prilikom kandidature za Evropsku prestonicu kulture.

Karata ima još malo, a za neke koncerte su već rasprodate, kao što je to slučaj za koncert Stefana Milenkovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.