Nastavljeno suđenje za ubadanje nožem u Kovilju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2022, 17:29

Nastavljeno suđenje za ubadanje nožem u Kovilju

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Ružici Veselinović (45) okrivljenoj za ubadanje nožem Zdravka M. prošle godine u njegovoj kući u Kovilju.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su jedan svedok i veštaci, dok suočenje okrivljene sa oštećenim nije bilo moguće jer se on pola sata pre ročišta obeznanio od alkohola ispred sudnice.

Nakon izjašnjavanja veštaka o stepenu povređivanja došlo je do odbrane psihijatrijsko-psihološkog veštačenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Budući da je nalaz urađen pre iznošenja odbrane optužene veštak Boris Golubović obavio je razgovor sa okrivljenom nakon čega je rekao da je okrivljena izjavila da nije bila u vezi sa Zdravkom M. i da ju je on često maltretirao i da je bila sva u modricama, kao i to da je on mnogo i često pio.

Veštak za psihijatriju Sanja Vukmirović izjavila je da je testiranjem utvrđeno da okrivljena nije pokazala znake kajanja niti da je shvatila svoju pogrešku. Nakon ovog saslušanja branilac okrivljene zatražio je vreme za pripremu pitanja za veštaka što mu je i omogućeno budući da se na današnjem glavnom pretresu nije pojavio poslednji svedok te je kraj dokaznog postupka pomeren za naredni termin 28. juna tekuće godine.

Podsetimo, prema optužnom aktu koji zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Jelena Stojaković Mustakas okrivljena je 24. aprila prošle godine u kući oštećenog Zdravka M. U Ulici Sedmog Jula u Kovilju nakon kraće rasprave zadala oštećenom dve ubodne rane u predelu trbuha i slabinskog dela leđa gde se nalazi više vitalnih organa nanevši mu pri tom tešku telesnu povredu opasnu po život, nakon hapšenja kod okrivljene je ustanovljeno preko 2 promila alkohola u organizmu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.