Nastavlja se manifestacija Novosadska jesen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2018, 03:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se manifestacija "Novosadska jesen"

U okviru manifestacije "Novosadska jesen" danas sa početkom u 11 časova, u SPC "Vojvodina", u amfiteatru na prvom spratu, obeležiće se jubilej - 10 godina kontinuirane realizacije Programa "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini".

Ovaj Program je nastao sa ciljem da se ojača i podigne svest, ali i lična odgovornost za brigu o životnoj sredini, a uspešno se realizuje od 2009. godine.

Danas u njemu učestvuje čak pet sekretarijata Pokrajinske vlade: Pokrajinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i partneri čije su aktivnosti usmerene na zaštitu životne sredine, Pokret gorana Vojvodine i ReCan - fond za reciklažu limenki.

Ovom događaju će prisustvovati predstavnik iz Ministarstva zaštite životne sredine, Radoslav Momirov.

Sa početkom u 09.30 sati u Eko kutku će se održati goranska radionica "Buboljub" za osnovnoškolski uzrast. U 10.30 sati sledi goranska radionica "Organska trpeza" za predškolski uzrast. Zatim, sa početkom u 11.30 sati u Eko kutku, održaće se goranska radionica "Drugačija bašta", namenjena osnovnoškolskom uzrastu. Nakon toga, u 17.00 sati uživajte u radionici "Pokreni se!" za srednjoškolce, koju će realizovati studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Novina koja će upotpuniti izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane je Jesenja organska trpeza - "Jela od bundeve". Prezentaciju i degustaciju proizvoda od bundeve će predstaviti organski proizvođači i promoteri, Vladimir Vozar, Gea organic i La cookie, sa početkom u 17.30 sati, na izložbi meda i zdravstveno-bezbedne hrane.

Na Sceni "Novosadske jeseni" možete pogledati dva nastupa: "Zumba kids", Novi Sad i "Capoeira Senzala", Trening centar Tajs. Nastupi počinju u 18.30 sati.

U četvrtak, 27. oktobra, u Eko kutku su organizovana dva različita predavanja, koja će održati KIC "Mladost" iz Futoga. Prvo predavanje je iz oblasti narodne tradicije, sa početkom u 13.00 sati i nosi naziv "Upoznajte se sa odevanjem naših predaka", dok će se drugo predavanje održati sa početkom u 17.00 sati i nosi naziv "Kako negovanje tradicije kroz stare zanate može zainteresovati evropske partnere?".

U Eko kutku sa početkom u 09.30 sati održaće se goranska radionica "Organska trpeza" za predškolski uzrast, dok će se u 10.30 sati održati goranska radionica "Drugačija bašta" za osnovnoškolski uzrast. Nakon toga, sa početkom u 11.30 satiodržaće se goranska radionica "Pčeloljub", namenjene osnovnoškolskom uzrastu, dok u 17.00 sati možete prisustvovati radionici "Pokreni se!" za srednjoškolce, koju će realizovati studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Izložba meda i zdravstveno-bezbedne hrane sa Jesenjom organskom trpezom će biti upotpunjena sa temom "Vitamini iz povrća", gde će se predstaviti Vladimir Vozar, PG Jevtić - Spelta Jevtić i Gea organic. Prezentacija i degustacija proizvoda će početi u 17.30 sati.

U četvrtak, 27. oktobra, u 18.30 ćemo uživati u Ansamblu narodnih igara i pesama KIC "Mladost" iz Futoga i u koviljskom muzičkom bendu "Atrakcija".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.