Srđan Lalić, svedok-saradnik o Belivukovoj grupi: Miljković odlučivao ko će da bude ubijen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022, 06:17

Srđan Lalić, svedok-saradnik o Belivukovoj grupi: Miljković odlučivao ko će da bude ubijen

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić danas je odgovarajući na pitanja otkrio da je u organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, upravo Miljković bio mozak operacije i koji je odlučivao ko će da bude ubijen.

Lalić je svoje današnje svedočenje započeo dopunom ranijeg iskaza o otmici i prebijanju I.S. na stadionu FK Partizan, navodeći da su ga mlađi navijači uhvatili kako špijunira ovu grupu.

Kada je Lalić došao u "bazu" kako su restoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na stadionu zvali pripadnici ove grupe, oštećeni I.S. je već bio prebijen, nakon čega mu je Lalić, kako kaže, dao 2000 dinara za taksi do kuće.

Dodao je da su pripadnici grupe planirali ubistvo Dejana Savića i Luke Perenčevića, koji je inače ubijen u maju ove godine na Banjici.

Lalić je otkrio da ga je advokat Dejan Lazarević nagovarao da vrbuje bivšeg pritvorskog cimera Nikole Spasojevića, koji se pre Lalića nagodio sa tužilaštvom za manju kaznu zatvora pristajući da bude okrivljeni-saradnik, kako bi svedočio na sudu da je postupajući tužilac dao Spasojeviću papire sa kojih je on navodno učio svoje izlaganje pred sudom.

Lalić je detaljno opisao na koji način je postao distributer za kriptovanu aplikaciju "SKaj", kao i da je pre hapšenja imao 1.250 korisnika te aplikacije, napominjući da je snabdevao većinu pripadnika "kavačkog klana".

Okrivljeni-svedok je rekao da je početkom 2020. godine uvideo da može preko aplikacije da vidi gde se nalaze korisnici, nakon čega mu je Radoje Živković tražio da proveri gde se nalaze Alan Kožar i Damir Hadzić, koji su u julu te godine ubijeni na Krfu.

Zatim je Lalić počeo da odgovara na pitanja postupajućeg tužioca i sudije, navodeći da je detalje o ubistvu Aleksandra Gligorijevića saznao od Belivuka, koji je Gligorijevića ubio sekirom.

Kada je u pitanju ubistvo Gorana Veličkovća, Lalić je rekao da je tada prvi put ušao u skrivenu prostoriju i prisustvovao procesu uklanjanja tela ubijenog muškarca.

Lalić je objasnio da je on pomogao pripadnicima u uklanjanju tela, kao i da je Vlade Draganić bio zadužen za mašinu za mlevenje mesa, dok je Belivuk bio zadužen za komadanje tela sekirom.

Na pitanje šta ga je motivisalo da postane okrivljeni-saradnik, Lalić je odgovorio da ga je motivisao odnos jednog dela kavačkog klana prema nekim drugim članovima.

Takođe, Lalić je odgovarajući na pitanja tužioca do detalja opisao kako izgleda skrivena prostorija u kući u Ritopeku, kao i dimenzije industrijske mašine za mlevenje mesa, koja se nalazila u toj prostoriji.

Tužilac je pitao Lalića šta je razlog da se napravi fotografija na kojoj se Belivuk i Lalić smeju držeći još živog Veličkovića, na šta je okrivljeni-svedok odgovorio da je jedan od braće Budimir hteo da impresionira Miljkovića koji nije tada bio u prostoriji.

Lalić je dalje rekao da su se fotografisala tela ubijenih muškaraca i fotografije slale suparničkom klanu kako bi se oni zastrašili.

Okrivljeni-saradnik je ispričao uznemiravajuće detalje o načinu na koji se telo komada pre mlevenja u mašini.

Jednom prilikom je, kako navodi, Lalić pitao Miljkovića zašto na taj način uklanjaju tela ubijenih muškaraca, na šta mu je Miljković odgovorio da bez dokaza u vidu tela ubijenog nema ni dokaza i ne može da se pokrene sudski postupak.

Lalić je kazao da je Miljković bio mozak operacije od početka do kraja, te da je osmislio da će se muškarci ubijati u skrivenoj prostoriji i posle uklanjati uz pomoć mašine za mlevenje mesa

Govoreći o ubijenom Lazaru Vukićeviću, Lalić je rekao da su prema njemu bili "posebno brutalni", jer je Vukićević po dolasku u Ritopek pucao na Miloša Budimira, dodajući da su vođe grupe tog dana iz Crne Gore naredile da prema Vukićeviću pripadnici ove grupe budu "posebno brutalni".

Lalić je rekao da je Vukićevića udarao kablom po telu, nakon čega su mu crevo sa vodom stavili na 10 metara od usta i nosa kako bi mu onemogućili da diše.

Vukićeviću su pripadnici grupe, prema rečima Lalića, pustili glasovnu poruku Belivuka i Miljkovića, u kojoj se čulo da likuju što je otet, preteći mu da će poželeti da umre.

Zatim je Lalić pričao o trgovini drogom, precizirajući da je čovek čiji je nadimak "Deda" donosio na stadion drogu gde se ona raspoređivala, a da su pripadnici grupe dolazili i uzimali svoj deo za dalju prodaju.

Lalić je naveo da se većina pripadnika grupe bavila prodajom droge, osim Nebojše Jankovića, Vladimira Greka i Nikole Stefanovića, dodajući i da su svi koji su radili obezbeđenje po klubovima takođe prodavali drogu.

Sudija je na početku suđenja pročitala odluku kojom se odbacuju svi zahtevi za izuzeće tužilaca, što je na prethodnom suđenju tražio Miljkovićev branilac Vladimir Petrović.

Petrović je nezadovoljan odlukom sudiji rekao da advokati neće prisustvovati "farsičnom suđenju", te da će sudsko veće, ukoliko se tako nastavi suditi praznoj sudnici.

Suđenje ovoj grupi treba da se nastavi u četvrtak kada bi Lalić trebalo da nastavi sa odgovaranjem na pitanja sudskog veća, advokata odbrane, punomoćnika oštećenih i optuženih.

Lalić se nagodio sa tužilaštvom za organizovani kriminal za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinima svojih nekadašnjih prijatelja, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SVI ZAHTEVI ODBIJENI! Danas nastavak suđenja Belivukovom klanu, svedoči Lalić

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022

Svi zahtevi advokata Vladimira Petrovića, branioca Marka Miljkovića, za izuzeće tužilaca odbijeni su kao neosnovani i danas se očekuje nastavak suđenja...Petrović je na prethodnom ročištu tražio izuzeće postupajućih tužilaca Zorana Babića i Saše Ivanića, kao i tužioca za organizovani...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.