Nastavak blokade Dunava kod Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2012, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak blokade Dunava kod Novog Sada

NOVI SAD -

Radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" nastavljaju da brodovima blokiraju Dunav kod Novog Sada, sve dok im ne budu isplaćene zaostale zarade i ispunjeni drugi zahtevi zbog kojih protestuju, izjavio je večeras Tanjugu predstavnik nezadovoljnih radnika Novica Cvetković. On je rekao da je brodovima "Mišeluk", "Podbara" i "Vučevo", kojima je popodne blokiran taj evropski plovni pravac, priključen i plovni bager čime je blokirana i Luka Novi Sad, na ulazu u kanal Dunav-Tisa-Dunav.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Trenutno je između brodova "Mišeluk" i "Podbara" ostavljen prolaz od samo oko 30 metara.

Brodovima naloženo da odblokiraju Dunav

Inspekcija je naložila brodovima koji blokiraju Dunav kod Novog Sada, zbog neisplaćenih zarada radnicima, da hitno oslobode taj važan plovni put, izjavio je danas pomoćnik ministra saobraćaja Pavle Galić.

Očekujem da će to biti odmah i učinjeno, jer svako normalan bi tako postupio, rekao je Galić za Tanjug.

On je naveo da je Lučka kapetanija Novog Sada obavestila sve zapovednike brodova, preduzeća i nadležne organe da radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" od 13 časova blokiraju Dunav kod Novog Sada brodovima "Mišeluk" i "Podbara".

Nadležna inspekcija je, prema rečima Galića, odmah reagovala i donela rešenje kojim zahteva hitno uklanjanje brodova.

Galić je napomenuo da svako takvo blokiranje Dunava, koji je evropski plovni Koridor 7, pravi veliku finansijsku štetu svima koji koriste taj vid saobraćaja.

Radnici ovog preduzeća su i pre nedelju dana najavljivali blokadu na Dunavu, ali im je bila obećana isplata tri minimalne zarade i overa zdravstvenih knjižica. Međutim, ni taj deo zahteva nije ispoštovan, pa su se radnici ovog preduzeća rešili da ponovo blokiraju Dunav.

Cvetković je rekao jutros za Radio-televiziju Vojvodine da su radnicima, na sastanku 12. septembra, obećane četiri zarade, za šta je bio rok do 21. septembra.

Cvetković je istakao da radnici blokade vide kao jedino rešenje, jer su pregovori bili "promašeni", te da ne će odustati.

On je rekao da je 12. septembra napravljen sporazum sa direktorom "Dunav grupe agregati", na koji je on stavio svoj potpis i garantovao da će do 21. septembra isplatiti četiri zaostale zarade, ali da do danas nije uplaćen ni jedan jedini dinar.

"Od danas imamo nove zahteve, a oni su da se isplate sve zaostale zarade, zajedno sa putnim troškovima, pošto već ulazimo u tako rizičan poduhvat, kao što je blokada plovnog puta", rekao je u telefonskom uključenju predsednik sindikata "Dunav grupa agregati".

Cvetković se osvrnuo i na pretnje tužbama, rekavši da se zaposleni ovog puta neće obazirati na tužbe i sankcije koje bi mogli da snose, te da će dežurati na brodovima dan i noć, sve do ispunjenja njihovih zahteva.



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naloženo da se odblokira Dunav

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2012

Radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" nastavljaju da brodovima blokiraju Dunav kod Novog Sada, sve dok im ne budu isplaćene zaostale zarade i ispunjeni drugi zahtevi zbog kojih protestuju, izjavio je predstavnik nezadovoljnih radnika Novica Cvetković.

Nastavak na Radio 021...

Nastavljena blokada Dunava kod Novog Sada

Izvor: Mondo, 26.Sep.2012

Radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" nastavili su danas da brodovima blokiraju Dunav kod Novog Sada, zato što im nisu isplaćene zaostale zarade i ispunjeni drugi zahtevi...To je izjavio danas Tanjugu predstavnik nezadovoljnih radnika Novica Cvetković...Brodovima "Mišeluk", "Podbara" i "Vučevo",...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.