Napadnut predsednik SO Temerin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut predsednik SO Temerin

Predsednik Skupštine opštine Temerin  Robert Karan fizički je napadnut prošlog petka. Njega je, kako nezvanično saznaje RTV, napao bivši opštinski funkcioner Milan Tepić, i naneo mu lakše telesne povrede. Iz policije za sada nema zvanične potvrde o ovom incidentu.

Incident se dogodio ispred kuće Milana Tepića, nakon što je, kako tvrdi Karan, videvši ga da šeta ulicom, Tepić iz čista mira nasrnuo na njega.

"Udario me je rukom u glavu, oborio me dole, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nakon toga me je maltretirao 20 minuta dok nije došla policija i Hitna pomoć. Pokušao je da me u dva navrata uvuče u njegovo dvorište", kaže Karan.

Nešto kasnije, na mesto incidenta stigao je i član Opštinskog veća za sport i omladinu Dalibor Šandor, nakon čega je Tepić i njega napao, tvrdi Karan.

"Lekarski nalazi su izdati i za mene i za Šandora, kojem je pred policijom zavrtao ruke i ostavio masnice na leđima, ja imam tri povrede, konstatovane odmah po događaju", kaže Karan.

Milan Tepić je bivši opštinski funkcioner i član Demokratske stranke Srbije. O incidentu se za sada nisu oglasili ni on, niti bilo ko iz njegove stranke. Ipak, Karan za napad ne krivi temerinski DSS, već smatra da je isključivo reč o ispadu pojedinca. Kao mogući motiv vidi to što, kako je rekao, bivši opštinski funkcioner ne može da prihvati činjenicu da se od 10. oktobra prošle godine i promene vlasti u Temerinu, on više ne nalazi na toj funkciji.

Veće: Napadnut Karan

Predsednik Skupštine opštine Temerin Robert Karan fizički je napadnut 24. aprila, saopštilo je danas Opštinsko veće Temerina.

"Opštinsko Veća nalazi za potrebno da obavesti javnost o incidentu koji se dogodio u petak u kasnim popodnevnim časovima, a u kom je, kako ima indicija, fizički napadnut predsednik SO Temerin Robert Karan", piše u saopštenju.

Kako RTV nezvanično saznaje, Karana je napao jedan bivši opštinski funkcioner i naneo mu lake telesne povrede glave. Ovom događaju prisustvovale su još dve osobe.

Opštinsko veće na čelu sa predsednikom opštine Đurom Žigom smatra da su institucije države, samim tim i institucija predsednika SO Temerin, od ključne važnosti za funkcionisanje lokalne samouprave i da smatra da svaku vrstu integriteta ličnosti koje ih obavljaju treba maksimalno zaštititi.

"Kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali, te bila ugrožena funkcionalnost državnih organa lokalne samouprave, Opštinsko veće očekuju da nadležni organi u skladu sa zakonom odreaguju i, u cilju suzbijanja ovakvih pojava kao i preciznog informisanja javnosti, potpuno rasvetle ovaj slučaj i sakcionišu počinioca", piše u saopštenju koje je potpisao predsednik opštine.

Karan je na lokalnim izborima izbaran za odbornika na listi Lige socijaldemokrata Vojvodine. Nakon što je isključen iz stranke formirao je grupu građana koja nakon prekomponovanja čini novu skupštinsku većinu u Temerinu zajedno sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije i još nekim stranakama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bivši opštinski funkcioner pretukao predsednika SO Temerin

Izvor: Blic, 28.Apr.2015

Predsednik Skupštine opštine Temerin Robert Karan fizički je napadnut 24. aprila, saopštilo je danas Opštinsko veće Temerina. Karana je napao jedan bivši opštinski funkcioner i naneo mu lake telesne povrede glave. Ovom događaju prisustvovale su još dve osobe...U saopštenju se kaže da se incident...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.