Najtoplije u Banatskom Karlovcu - 38 stepeni, u Novom Sadu 36

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2022, 14:55

Najtoplije u Banatskom Karlovcu - 38 stepeni, u Novom Sadu 36

U Zrenjaninu je večeras najtoplije – 35 stepeni, u ostalim mestima stepen dva hladnije. Ovog prvog juna bili smo definitivno naj, najtopliji u Evropi. Dan koji privodimo kraju nije bio lak, koliko – proverila je naša ekipa.

U Srbiji je danas najtopliji dan, a najviša temperatura za sada je izmerena u Banatskom Karlovcu, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema podacima koji su objavljeni u 14 sati, temperatura u Banatskom Karlovcu iznosi 38 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stepeni Celzijusovih.

Zatim sledi Veliko Gradište sa 37 stepeni, dok je 36 stepeni izmereno u Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Zrenjaninu, Kikindi, Negotinu, Ćupriji i Nišu.

Sunčano i toplo je i u drugim krajevima Srbije, a 35 stepeni izmereno je na Paliću, u Sremskoj Mitrovici, Kruševcu i Leskovcu.

Kako je ranije najavio RHMZ, u Srbiji će se do srede, 6. jula, zadržati veoma toplo vreme, a danas će biti najtopliji dan sa maksimalnom temperaturom do 37 stepeni Celzijusovih.

U subotu i nedelju temperature će se kretati od 32 do 34 stepena, a u prvoj polovini naredne sedmice od 33 do 36 stepeni.

Kako se navodi, u subotu, 2. jula, na podrucju istočne, južne i jugozapadne Srbije se očekuje lokalna pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom i gradom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Posle najtoplijeg dana ove godine, STIŽE NOVO UPOZORENJE: Vreline se nastavljaju, ali evo kada i gde sve stižu OBILNI PLJUSKOVI, GRMLJAVINA I GRAD

Izvor: Blic, 01.Jul.2022

Nakon dva najtoplija dana ove godine u Srbiji, kada je izmerena maksimalna temperatura u četvrtak čak 38°C i to u Banatu, dok je u Beogradu bilo 36°C, a danas 37°C, meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) upozoravaju da će u pojedinim područjima biti lokalnih nepogoda sa gradom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.