Najteža ludaja 507 kilograma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2014, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najteža ludaja 507 kilograma

Šampionski plod ludaje, težak čak 507 kilograma, izmeren je danas u takmičarskom delu tradicionalne turističke manifestacije "Dani ludaje" u Kikindi. Pobedničku ludaju doneo je sad već petostruki pobednik Milan Desnica iz Savinog Sela.

Na 29. "Danima ludaje" oboren je i dosadašnji rekorda u takmičenju za najduži plod tikve, a porodica Pece iz Temerina donela je pobednički plod tikve dug 283 centimetara.

Kikindski gradski trg, prepun gostiju, bio je prava gostinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << soba, uz razne đakonije, kolače od ludaje i dobru atmosferu uz neizbežne tamburaše.

U protekla tri dana, nizom zanimljivih sadržaja, promocijom grada, tradicije, kulturne ponude kraja, organizatori 29. turističke manifestacije "Dani ludaje" potrudili su se da mnogobrojni gosti Kikinde požele da dođu ponovo. manifestacija započela je, kako i dolikuje, uz banatski fruštuk. Ko je probao, uživao je.

Uz pravo miholjsko leto, mogli ste u Kikindi na Danima ludaje da svratite do Seoskog rogalja, Evropskog kutka, da uživate u karnevalu najmlađih u čast plodova jeseni.

Ipak, centralni događaj manifestacije bilo je takmičenje za najteži i najduži plod ludaje. Uz obaranje rekorda. Šampionski plod ludaje, težka čak 507 kilograma, stigao je iz Savinog Sela. Sad već petostruki pobednik Dana ludaje je 23-godišnji Milan Desnica, apsolvent Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Na 29. "Danima ludaje" oboren je i dosadašnji rekorda u takmičenju za najduži plod tikve, a porodica Pece iz Temerina mogli bismo reći odnegovala je pobednički plod tikve dug 283 centimetara. A šampionski recept je - mnogo pažnje i ljubavi.

Mnogobrojni posetioci, gosti iz svih krajeva Srbije, ali i turisti iz Slovenije, Mađarske, Rumunije uživali su u pravom prazniku u čast banatske rumene lepotice - ludaje. Stari zanati, tradicionalni običaji, kuhinja, turistička ponuda Kikinde promovisani su i na ovogodišnjim, 29. Danima ludaje. Po osmesima i dobroj atmosferi na kikindskom gradskom Trgu, vrlo uspešno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.