Najkritičnije kod Futoške pijace

Izvor: Blic, 07.Jun.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najkritičnije kod Futoške pijace

Zatvaranje Ulice Jovana Subotića zbog radova izazvalo je veće gužve u širem centru. Autobusi su kasnili, a vozači privatnih automobila katkad su i gasili motore čekajući u koloni. Najveće gužve su, očekivano, zabeležene u popodnevnom špicu, a najkritičnije je bilo na raskrsnicama kod Futoške pijace, u Jevrejskoj ulici, kod bivše „Lutrije Vojvodine" i SUP-a.



Putnici i vozači u autobusima GSP bili su juče veoma nervozni, a iz kolone kod Futoške >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pijace čule su se i psovke. U manjim ulicama u centru, prinudnoj alternativi Ulici Jovana Subotića, povremeno su se stvarali čepovi jer nisu mogle da prime veliki broj vozila. Ali, još duže su čekali oni koji su se opredelili da idu preko Bulevara oslobođenja i Bulevara kralja Petra. Vozačima je najteže bilo na raskrsnici kod Futoške pijace, kod bivše „Lutrije Vojvodine" i zgrade SUP-a. Veliki broj njih se odlučio da ide zaobilaznim putem preko Keja ili čak preko Haljduk Veljkove i Cara Dušana, pa su preko Limana ulazili u centar. Za razliku od njih, vozači GSP-a nisu mogli da biraju i morali su preko bulevara i Jevrejske.

- Kasnimo skoro na svim linijama, jer mnogo vozila prolazi Bulevarom oslobođenja, odnosno raskrsnicom kod Futoške pijace. Ništa nije bolje ni u Jevrejskoj ka raskrsnici sa Bulevarom Mihajla Pupina, pošto ima samo jedna traka za desno. Ne kažem da je nastao opšti haos, ali situacija je blizu toga. Najveća kašnjenja su na liniji 1, u proseku 10-15 minuta, a na ostalim linijama najviše pet minuta - kaže dispečar GSP-a.

Portparol GSP-a Milorad Vukašinović kaže da ima kašnjenja, ali da ne mogu puno da urade pošto zbog saobraćajnih gužvi autobusi ne mogu da se striktno drže reda vožnje.

Pojedini Novosađani nisu znali da su promenjene trase linija gradskog prevoza, pa su uzalud čekali na stajalištima, najviše u Ulici vojvode Bojovića.

- Saobraćajci su jedno vreme preusmeravali vozila, ali su otišli. Na sreću, nije bilo sudara - priča jedna prodavačica.

Uskoro i obnova Hadži Ruvimove

Otvaranje ponuda na tenderu za izvođača radova na obnovi Hadži Ruvimove zakazano je za 10. jul, a istog meseca trebalo bi da počne i obnova ove saobraćajnice, saopšteno je iz Zavoda za izgradnju grada. Biće obnovljeno i prošireno 850 metara ulice. Zatvaranjem ulice zbog radova u ovoj ulici vozači u gradu će se naći u situaciji da tri važne saobraćajnice u julu i avgustu budu zatvorene, jer pored već zatvorene Ulice Jovana Subotića, u narednim danima počinju i radovi na Temerinskoj ulici u delu od Partizanske do Najlon pijace.

Zbunili vozače

Zbunjeni su bili i vozači jer je u jednosmernim ulicama, kao što su Miletićeva i Njegoševa, preko noći promenjen smer kretanja, pa su se u ulici pojavljivali automobili iz oba pravca. Na sreću, sudara nije bilo. Prema rečima onih koji rade u ovim ulicama, niko ih nije obavestio o ovoj promeni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.