Najboljima po 30.000

Izvor: Blic, 11.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najboljima po 30.000

PANČEVO - Fond za mlade talente u Pančevu, sa po 30.000 dinara, nagradio je juče 55 studenata četvrte godine različitih fakulteta. Među nagrađenima su Milana Vlaović, violinistkinja, Biljana Kočić, student prava, Nina Milenović, studentikinja Fakulteta primenjenih umetnosti.

Mlada violinistkinja Milana Vlaović, čiji je prosek ocena 9,00, već svira u kvartetu „Arko". Kaže da joj nagrada mnogo znači, jer je novac uvek dobrodošao za pokrivanje svakodnevnih studentskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << troškova.

Biljana Kočić na Pravnom fakultetu ima prosek 9,30. Uči nemački i volela bi da dobije stipendiju za usavršavanje u inostranstvu.

- Želim da se obrazujem i potom vratim da radim u Srbiji. Smatram da treba videti kako se živi van Srbije. Ove nagrade trebalo bi dodeljivati najboljim studentima prve i druge godine, jer bi to za njih bio pravi podstrek - kaže Biljana Kočić.

Nina Milenović ima prosek ocena 9,69 na Fakultetu primenjenih umetnosti. Kao srednjoškolka objavila je knjigu „Guenovi ljudi". Novčana pomoć, koju joj dodeljuje grad, dobro će joj doći.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.