Nagrađen hrabri vatrogasac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađen hrabri vatrogasac

Ministarstvo unutrašnjih poslova dodelilo je nagrade najboljim i najhrabrijim policajcima. Plaketa je uručena i novosadskom vatrogascu Miliju Radojeviću, koji je prizanje dobio zahvaljujući intervenciji na Novom Naselju, kada je herojskim činom spasao život starijoj ženi.

"Od samog dolaska na lice mesta, vidimo da je panika, dim iz zgrade izbija napolje... trčimo unutra pošto sve radimo brzo. Ja sam u jednom momentu, u nekom dimu, naišao na neki WC, kako sam napipavao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dole, u jednom trenutku sam osetio, da je dole jedna žena, nije davala nikakve znake života, lice i telo su joj bili nagoreli, samo su joj se beonjače videle, zaista strašna situacija. Ali, kada znam da smo je našom zaslugom oživeli, to je nešto što mi je najdraže", rekao je Mili Radojević, nagrađeni vatrogasac.

Mili Radojević o svom poslu uvek govori u množini. Ističe da je ključ uspeha timski rad, ali su ostale kolege ipak svesne njegovih kvaliteta.

"Na njemu se videlo da ima hrabrosti i zato ga i koristimo, jer je hrabar momak koji se ne boji da uđe u požar... Tu su ostali, koji su takođe hrabri, ali uvek se neko posebno istakne u tom poslu", rekao je Atila Varadi, komandir voda vatrogasne brigade Novi Sad.

Ovi heroji ističu da ih ljudi kojima su pomogli, često kontaktiraju, a posebno ističu primer dece blizanaca, kojima su spasili živote. Od tada, zajedno sa njihovim roditeljima u vatrogasnom domu u Novom Sadu slave, kako kažu, njihov novi rođendan.

"Ovaj posao ne može da radi svako. Može samo da radi onaj ko oseća potrebu da pomogne drugima. Vatrogasac je isto kao i doktor, s razlikom što vatogasac rizikuje svoj život da bi spasao drugi", naglasio je Darko Jocić, vatrogasna brigada Novi Sad.

"Kada zajedno sa kolegama odradimo jedan takav posao, gde se vratimo zadovoljni, znamo da smo uradili jedno dobro delo i da je zahvaljujući nama jedan ljudski život spašen. To je nešto što mi ostaje u sećanju i što pamtim do kraja života", dodao je Radojević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.