Na srpskom jeziku čuvena Murakamijeva knjiga o trčanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2017, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na srpskom jeziku čuvena Murakamijeva knjiga o trčanju

Izdavačka kuća "Geopoetika" danas će prvi put na srpskom jeziku objaviti čuvenu knjigu Harukija Murakamija "O čemu govorim kad govorim o trčanju", koju je sa japanskog na srpski prevela Divna Glumac.

U ovoj nesvakidašnjoj knjizi Murakami piše o sebi, o svojim životnim principima i nekim ličnim lekcijama koje je naučio trčeći.

Uzbudljivo je čitati ove lične, gotovo intimne beleške, koje su nastajale od leta 2005. do jeseni 2006. godine, ističe izdavač.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Murakami ispisuje, kako ih sam naziva, memoare o trčanju i pisanju, telu i disciplini, upornosti i iskušenjima, zadovoljstvu i patnji.

Nakon što je sam istrčao maratonsku stazu od Atine do Maratona, kao i desetine drugih, pa i sam ultramaraton od 100 kilometara, autor, uprkos svim tim zadivljujućim podvizima, vrlo skromno piše o tome kakav je uticaj sport imao na njegov život i pisanje.

Za razliku od mnogih izdanja na stranim jezicima, srpsko izdanje je bogato ilustrovano kolor fotografijama samog Harukija Murakamija dok trči ili tokom priprema za trke.

"Geopoetika" ovu knjigu o trčanju objavljuje pred Beogradski maraton, koji se održava 22. aprila.

Izdavač je uspostavio saradnju i sa specijalizovanom prodavnicom trkačke opreme "Run 'n more" u kojoj se prodaju patike i dodatna oprema za trčanje, a prvi put će se prodavati i jedna knjiga.

Promocija knjige "O čemu govorim kad govorim o trčanju" Harukija Murakamija biće predstavljena 26. aprila u "Run 'n more" prodavnici, u Uzun Mirkovoj br. 10.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.