Na sekundama RTS oštetili za 650 miliona?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2019, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sekundama RTS oštetili za 650 miliona?

Postoje osnovane sumnje da je kompanija Dajrekt medija od 2009. do 2018. godine stekla protivpravnu imovinsku korist na štetu RTS u iznosu od oko 650 miliona dinara, pišu "Novosti".

Prema saznanjima lista, do ovih podataka došlo se u istrazi koju sprovode MUP i Tužilaštvo, a tiču se navodno nelegalnog poslovanja oko zakupa TV sekundi za koje bi mogli da odgovaraju rukovodioci pomenute firme i pojedinci iz sektora marketinga u Javnom servisu.

Osim toga, ozbiljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se ispituje i uloga Dragana Đilasa, lidera Stranke slobode i pravde, koji je bio vlasnik Dajrekt medije u vreme dok su se, kako sumnjaju u MUP, dešavale sporne radnje.

Prema informacijama lista, pojedinci iz vrha Dajrekt medija i marketinga RTS pod sumnjom su da su zloupotrebili službeni položaj, jer su zajedničkim delovanjem naneli ogromnu štetu medijskoj kući, a posredno i poreskim obveznicima koji je finansiraju.

Podrobniji detalji iz istrage govore da je Dajrekt medija od 2009. pa do 2018. suprotno zvaničnim cenovnicima RTS osim popusta koje je dobila za zakup TV sekundi istovremeno polagala pravo i na određeni broj sekundi bez naknade. Osnovano se sumnja da su samo po osnovu finansiranja fudbalske Lige šampiona i dve serije "Nepobedivo srce" i "Moj rođak sa sela 2" pribavili imovinsku korist od 250 miliona dinara na štetu RTS, pišu Novosti.

Osim toga ta kompanija je, kako se sumnja, privilegovano dobila i pravo na odabir najatraktivnijeg vremenskog period za oglašavanje i to bez naknade.

Takođe nakon analize potrošenih sredstava Dajrekt medije za 2009, 2011, 2012, 2013 godinu ustanovljeno je da ovo preduzeće nije utrošilo budžet na koji se ugovorom sa RTS obavezalo i na osnovu kojeg je dobilo ozbiljne popuste za oglašavanje. Naime, da su prikazali stvarno utrošeni budžet moralo bi doći do korekcija cena, odnosno izgubili bi pravo na popust.

Na taj način, Dajrekt medija je, kako pokazuje dosadašnja istraga, pribavila je oko 400 miliona dinara za koliko je oštećen RTS, odnosno građani Srbije, navodi list.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DETALjI IZ ISTRAGE: Na sekundama RTS oštećen za 650 miliona?

Izvor: Večernje novosti, 09.Jul.2019

Prema našim informacijama, pojedinci iz vrha "Dajrekt medije" i marketinga RTS pod sumnjom su da su zloupotrebili službeni položaj, POSTOJE osnovane sumnje da je kompanija "Dajrekt medija" od 2009. do 2018. godine stekla protivpravnu imovinsku korist na štetu Radio-televizije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.