Na sajtu RTV-a počela Digitalna priprema za malu maturu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 02:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sajtu RTV-a počela "Digitalna priprema za malu maturu"

U cilju što efikasnijeg uključivanja u savremene oblike učenja i želji da pomogne malim maturantima da obnove gradivo od petog do osmog razreda, Radio-televizija Vojvodine počela je da na svom sajtu objavljuje video priloge zadataka iz sedam predmeta, kojima je obuhvaćeno gradivo za polaganje male mature. Na sajtu rtv.rs, u odeljku "Digitalne pripreme za malu maturu", učenici će imati priliku da svakog radnog dana pogledaju izbor od tri do ukupno dve stotine zadataka iz matematike, srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jezika, biologije, hemije, fizike, geografije i istorije.

Zadaci su pripremani iz Zbirki za pripremu male mature od prethodnih godina i emitovani u okviru emisije "Ja biram", Programa za decu i mlade, tokom tri sezone.

Predavači su nastavnici osnovnih i srednjih škola, kao i fakulteta, a svaki zadatak je, uz objašnjenje predavača, praćen animiranom ilustracijom koja učenicima pomaže da se podsete činjenica i već usvojenih znanja.

Ovim putem Pokrajinski javni servis želi da izađe u susret nastavnicima i učenicima, pre svega završnih razreda i omogući im, da na jednostavan i dostupan način obnove znanja iz ključnih predmeta.

Sadržaj možete pratiti na http://rtv.rs/matura.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.