Na koji način ostvariti zaradu u ratarskoj proizvodnji?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na koji način ostvariti zaradu u ratarskoj proizvodnji?

Prolećna setva, na ukupno dva i po miliona hektara u Srbiji, polako se privodi kraju. Tradcionalno dominira kukuruz i to na oko million hektara. U vojvođanskom selu Čonoplja smo pokušali da saznamo na koji način ostvariti zaradu u ratarskoj proizvodnji. 

U ataru bačkog sela Čonoplja, ekipa RTV razgovarala je sa mladim ratarom Željkom Kosanovićem o očekivanjima kada je ovogodišnji ciklus ratarske proizvodnje u pitanju.

On je završio setvu kukuruza, pšenice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << soje i stočnog graška, a sada mu preostaje da uživa u napredovanju svojih useva nadajući se dobrom rodu.

Dok se divi simbiozi plodne ravnice i neba koji se spajaju daleko na horizontu Željko očekuje rodnu godinu, jer kako kaže prošla je bila teška i sušna, a po nepisanom pravilu  kako ističe, 2018. bi trebala biti sušta suprotnost.

Ovaj ekonomista po struci u poljoprivredi je poslednjih petnaest godina što je za jednog tridesetogodišnjaka značajno iskustveno poglavlje. Setvu je uspešno završio , a desetak hektara podelio je na parcele pod kukuruzom, sojom, stočnim graškom i pšenicom.

Željko kaže da je podrška mladim poljoprivrednicima u pogledu povoljnih konkursnih linija na pokrajinskom i republičkom nivou itekako stimulativna te intenzivno razmišlja o tehničko- tenhološkom osavremenjivanju svoje ratarske proizvodnje, a i voćarstvo mu je, kako ističe, još jedan novi izazov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.