Na aukciji predmeti ćerke Vinstona Čerčila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2014, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na aukciji predmeti ćerke Vinstona Čerčila

Aukcijska kuća Sotbi priprema prodaju knjiga, nameštaja i drugih predmeta koji su pripadali vodećoj britanskoj ličnosti koja je tokom Drugog svetskog rata proputovala svet u svojstvu visoko rangiranog diplomate, razgovarala sa Ruzveltom i Staljinom i umela da uživa u dobroj cigari.

Nije reč o Vinstonu Čerčilu, već o njegovoj ćerki Meri, a najavljena licitacija nudi specifičan, lični uvid u život čuvenog britanskog ratnog premijera, u ključnom istorijskom trenutku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Na aukciji, nazvanoj "mali deo istorije", biće ponuđeno 280 predmeta čija je vrednost procenjena na 400.000 do 600.000 funti.

Najviše interesovanja očekuje se za sliku jezera, rađenu u impresionističkom maniru, rad Vinstona Čerčila.

Čerčilova ćerka, Meri Soms, umrla je prošlog maja u 91. godini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.