Na Sajmu za penzionere dostupni besplatni pregledi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Sajmu za penzionere dostupni besplatni pregledi

Četvrti po redu Sajam za penzionere pod sloganom "Za bezbrižnu starost" otvoren je danas u Novom Sadu, gde će najstariji Novosađani na štandu "Doma zdravlja" imati besplatne preventivne preglede. Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić otvorio je Sajam penzionera i tom prilikom rekao da očekuje povećanje penzija.

Posetioci će moći da prekontrolišu visinu krvnog pritiska, visinu šećera u krvi i da urade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EK monitoring, a sve to će na ovogodišnjem Sajmu biti besplatno.

"To su preventivne aktivnosti koje mi radimo, a ono što je značajno jeste da je do sada blizu 80 sugrađana prekontrolisano. Bitna je i činjenica da se u takvim akcijama otkrije dva do tri povišena šećera, kao i visok krvni pritisak. Od nas dobijaju dalje instrukcije, kako da uzimaju terapiju, kako da se hrane, kao i da se obrate izabranim lekarima", kazala je Tanjugu koordinatorka Preventivnog centra Vesna Imbronjev.

Na štandovima izlagača, pored brojnih medicinskih, farmakoloških, prehrambenih i drugih proizvoda namenjenih starijim licima, biće organizovane i aktivnosti iz oblasti socijalne zaštite, pomoći i nege u kući, zdravlja, edukacije, volontiranja, zdrave ishrane, sporta, rekreacije i hobija, stvaralaštva, putovanja, osiguranja i bezbednosti, finansija, kao i pravne zaštite, navodi se u saopštenju Novosadskog sajma.

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić otvorio je Sajam penzionera i tom prilikom rekao da očekuje povećanje penzija.

Krkobabić: Povećanje penzija u skorije vreme

Krkobabić je poručio da penzioneri u skorije vreme mogu da očekuju povećanje penzija.

On je poručio i da penzioneri zaslužuju najveću pažnju i brigu te da s pravom očekuju da im primanja budu redovna i sigurna.

Posebno se obratio lokalnim samoupravama i trgovinskim lancima navodeći da su penzioneri najlojalniji kupci koji godišnje potroše gotovo pet milijardi evra na tržištu.

Imajući to u vidu ne čudi i obaveza lokalnih samouprava i uspešnih kompanija da im obezbede značajnije popuste kod kupovina ili izmirenja obaveza, rekao je ministar.

Dvodnevni sajam sa više od 60 izlagača osmišljen je kao mesto susreta pripadnika starije populacije gde će posetioci imati priliku da se upoznaju sa resornim pokrajinskim i gradskim institucijama, organizacijama, udruženjima građana, pojedincima i firmama koje svojim radom doprinose poboljšanju kvaliteta života starijih sugrađana različitim programima, sadržajima i pogodnostima koji su im dostupni na teritoriji cele Srbije.

Sajam će trajati danas i sutra, a posetioci će oba dana, od 10 do 18 časova, moći da uživaju u raznovrsnoj ponudi i bogatom programu.

Ulaz na Sajam je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.