Na Grožđebalu piće, iće i koncerti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2018, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na "Grožđebalu" piće, iće i koncerti

Vatrometom i nastupom Sergeja Ćetkovića u centru Sremskih Karlovaca otvorena je tradicionalna manifestacija "Grožđebal". Program je upriličen na tri bine, a večeras će na glavnoj bini pred publikom zapevati "Frajle", dok je nedelja rezervisana za Bajagu i instruktore.

Program karlovačkog Grožđebala ove godine zadovoljće sve ukuse. Prepodnevni časovi namenjeni su uživanju najmlađih posetilaca, dok će se tokom večeri na tri bine smenjivati kulturno-umetnička društva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << škole muzike i plesa, di džejevi, kao i tamburaški ansambli. Još danas i sutra, dvadesetak proizvođača posetiocima će ponuditi najbolja vina iz svojih podruma.

Tradicionalni vojvođanski specijaliteti, slatkiši, ali i ručno rađeni unikatni predmeti deo su ponude, koja i ove godine privlači pažnju velikog broja posetilaca.

"Mi smo već evo treća godina, kako gostujemo na ovom festivalu, zadovoljni smo, zato eto dolazimo treći put ne samo sa opancima već i sa udruženjemFolklorika, koje igra i peva na bini tako da na neki način učestvujemo u kompletnom programu", kaže Marina Ilin, predsednik Udruženja "Folklorika".

A da se u vojvođanskim slatkišima, programu, ali i vrsnim vinima na Karlovačkom grožđebalu itekako uživa potvrđuju i posetioci prve večeri festivala.

Manifestacija Grožđebal nastala je iz tradicionalne svečanosti kojom se obeležavao početak berbe grožđa, a svake godine poseti je oko 60.000 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.