NVO protiv gradnje parkinga, ZIG tvrdi da ima dozvole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2014, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO protiv gradnje parkinga, ZIG tvrdi da ima dozvole

Na osnovu Porgrama uređivanja gradskog građevinskog zemljišta za 2014 godinu, Zavod za izgradnju grada započeo je radove na izgradnji parkinga kod Sportsko polsovnog centra Vojvodina.

"Uz svo razumevanje za širenje grada zelene površine su ugrožene, a o tome bi se trebalo povesti malo više računa", ukazuje Igor Jezdimirović, iz udruženja Inženjeri zaštite životne sredine.

I naučna istraživanja su pokazala da u mikro klimama zelene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povrÅ¡ine snižavaju visoke spoljne temeprature za nekoliko stepeni, dok to nikako nije moguće u slučaju betona i behatona, ističe Jezdimirović.

"Ovim tempom ako nastavimo sa povećanim brojem automobila slike na ulicama su kao što smo gledali u američkim filmovima pre par godina. Takvo stanje je neizdrživo, a građani, ako već moraju da biraju prevozno sredstvo, neka to bude taksi, bus ili još bolje bicikl", kaže Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative.

U Zavodu za izgradnju grada saznali smo da imaju sve potrebne dozvole za izgradnju parkinga koji ce biti sa četiri reda i rasvetom, te sa odvodima za atmosfersku kanalizaciju.

Kapacitet budućeg parkinga je oko 150 automobila a izgradiće se i pešačke staze, navodi se u saopštenju ZIG-a.

Međutim, sa druge strane peticiji za zaustavljanje izgradnje parkinga pridružilo se više od 15 organizacija među kojima su Novosadska biciklistička inicijativa, Udruženje za bezbednost dece u saobraćaju, Strukovno udruženje policije dr Rudolf Arčibald Rajs, Inženjeri zaštite životne sredine, Zelena patrola, Udruženje roditelja Novog Sada, Vojvođanska zelena inicijativa, kao i mnoge druge organizacije koji će u narednim danima formirati tim za rešenje spornih pitanja od javnog značaja.

 



 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.