NS konstantno otvara nova radna mesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NS konstantno otvara nova radna mesta"

Novi Sad je grad koji konstantno smanjuje stopu nezaposlenosti i otvara nova radna mesta, rekao je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler.

On je, prisustvujući otvaranju Sajma zapošljavanja i planiranja karijere koji zajednički organizuju Grad I filijala NSZ, istakao da je ta saradnja dala odlične rezultate, jer je u periodu između 2012. I 2016. godine Novi Sad uzeo učešće sa 13, 79 odsto u smanjenju ukupnog broja nezaposlenih na teritoriji cele Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"To je odličan rezultat, koji ne bi bio moguć bez Akcionog plana koji Novi Sad finansira preko Gradske uprave za privredu, u šta je uloženo preko 135 miliona dinara", rekao je Siler i dodao da je to dobra vest, ne samo za Novosađane, već i sve one koji eventualno planiraju da nastave život i zasnuju porodicu u Novom Sadu.

Direktorka novosadske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Tatjana Vidović, rekla je da je prema poslednjim statističkim podacima na evidenciji te službe u Južnobačkom okrugu registrovano je 46 329 nezaposlenih lica, što je za 13,5 odsto manje u odnosu na isti period 2016. godine.

„Što se tiče Novog Sada, na evidenciji imamo registrovanih 19 149 nezaposlenih lica, što je za 19,6 procenata manje u odnosu na isti period prošle godine", rekla je Vidović i dodala da je na smanjenje broja nezaposlenih uticao privredni rast u Srbiji, mere aktivne politike zapošljavanja koje sprovodi NSZ, kao i mere koje se realizuju preko pokrajinskih i lokalnih akcionih planova za zapošljavanje.

Po njenim rečima, na današnjem Sajmu zapošljavanja i planiranja karijere, 23. po redu koji organizuju NSZ i Grad Novi Sad, prisutno je više od 60 poslodavaca koji su prijavili 1868 slobodnih radnih mesta.

" Prvi put, pored poslodavaca, na Sajmu zapošljavanja srednje škole iz Novog Sada predstavljaju svoje modele programa za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju", kazala je Vidović I dodala da su sajmovi samo jedna od mera aktivne politike zapošljavanja koju sprovodi NSZ u cilju smanjenja nezaposlenosti, te podsetila da je u 2017. godini za tu namenu u Srbiji ukupno izdvojeno 2,8 milijardi dinara.

Sajam je otvoren do 15 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počeo sajam zapošljavanja i planiranja karijere!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Jun.2017

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler prisustvovao je otvaranju Sajma zapošljavanja i planiranja karijere koji organizuju Grad Novi Sad i Filijala Novi Sad Nacionalne službe za zapošljavanje...- Izuzetno dobra saradnja Grada i filijale Nacionalne službe za zapošljavanje je u prethodnom...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.