NS: Tri žene u vihoru Velikog rata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2017, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Tri žene u vihoru "Velikog rata"

Večeras na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, izvešće se premijera dramske predstave Željka Jovanovića Tri lica samoće koja je rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Bitef teatra.

Pred nama je priča o trima ženama, o njihovim ljubavima, usamljenostima, traganjima za srećom, težnjama, nadanjima.

Kada govorimo o Prvom svetskom ratu, ili kako se u to vreme nazivao „Veliki rat", uglavnom pominjemo bitke, veliku hrabrost srpske vojske, stradanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Albaniji, na Krfu, proboj Solunskog fronta ili se bavimo uzrocima rata, atentatom, političkim okolnostima... Negde na margini ostali su svi oni koji su u ratu živeli, neki i preživeli, i koji su, premda nisu vojevali bitke, izneli veliki teret na svojim leđima. Ova predstava donosi pogled na ratna zbivanja iz jednog drugog ugla - ugla žena kojima je rat odneo njihove ljubavi i koje se, na različite načine, nastoje izboriti sa besmislom u kojem su se zatekle.

Uloge tumače Mia Simonović (Milica), Sanja Mikitišin (Olga) i Tanja Pjevac (Mariška).

Dramaturg je Miloš Latinović, scenograf Saša Senković, kostimograf Senka Ranosavljević, dok je reditelj Filip Markovinović.

Predstavu možete pogledati odmah sutradan, u utorak 7. marta ili 13. i 30. marta na Kamernoj sceni u 20.30.

Premijerno izvođenje u Bitefu je 16. marta, Bitef scena, 20.00 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večeras premijera predstave "Tri lica samoće", reprize 7, 13. i 30. marta

Izvor: Radio 021, 06.Mar.2017

Premijera dramske predstave "Tri lica samoće" održaće se danas, 6. marta na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, a prva repriza je već sutra, 7. marta...U pitanju je predstava Željka Jovanovića koja je rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Bitef teatra...Pred publikom će...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.